Primariile vor fi obligate sa concedieze pana la 40% din angajaţi!

Primariile vor fi obligate sa concedieze pana la 40% din angajaţi!

 PRIMARIA BOTOSANI  

Guvernul vrea să taie 22% din banii alocaţi primăriilor şi să le oblige să concedieze până la 40% din angajaţi. Şcolile trec în subordinea aparatului central! Primarii sunt avertizaţi în document că le va fi blocată finanţarea de la bugetul de stat până când nu concediază şi reduc cheltuielile cu personalul. Totodată, riscă amenzi cuprinse între 10.000 şi 40.000 de lei.

Primarii ar putea fi obligaţi în acest an să dea afară până la 40% din angajaţi, potrivit unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă realizat de Ministerul Finanţelor împreună cu Ministerul Administraţiei şi Internelor, obţinut de Gândul.

Autorităţile locale vor primi cu 22% mai puţini bani de la bugetul de stat şi nu vor putea oferi plăţi compensatorii angajaţilor concediaţi. Primarii care nu fac disponibilizări în 30 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei "răspund disciplinar, material sau penal, după caz", se arată în document.

"În situaţia nerespectării încadrării în numărul maxim de personal, (.....) direcţiile generale ale finanţelor publice suspendă alimentarea cu cote defalcate din impozitul pe venit şi sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, (...) până la data la care fac dovada încadrării în prevederile legii", se mai arată în proiectul de ordonanţă.

Ministrul Finanţelor Sebastian Vlădescu a confirmat existenţa acestui document şi a precizat că proiectul de lege mai prevede transferul instituţiilor de învăţământ din subordinea primăriilor în cea a autorităţilor centrale.

"S-au redus alocările către autorităţile centrale pentru că reparaţiile şcolilor vor fi efectuate din bani de la bugetul central. Prin acest proiect de lege am decis unificarea cheltuielilor care se distribuie către autorităţile locale pentru instituţiile de învăţământ. Oricum salariile profesorilor se acordau din bugetul central. De acum şi reparaţiile se vor face tot din bugetul de stat", a explicat Vlădescu, citat de Gandul.info.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații de stat și indemnizații își vor primi banii începând de mâine

astăzi, 16:06
1

Suma totală platită este de 37.874.011,74 lei.Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- alocația de stat pentru copii;- indemnizația lunară pentru creșterea copilului;- s...

Festivalul Filmului European vine la Botoșani, deschiderea are loc în prezența vicepreședintelui Institutului Cultural Român!

astăzi, 15:56
8

Festivalul Filmului European vine la Botoșani în weekend-ul 10 – 12 mai. Deschiderea ediției locale va avea loc la Cinema „Unirea” din municipiul Botoșani, în cursul z...

Un tânăr din Suceava a chefuit bine și s-a urcat la volan, polițiștii botoșăneni l-au pus să sufle în etilotest!

astăzi, 15:25
54

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, pe drumul național D.N. 29 C, în comuna Mihăileni, un autoturism condus de un bărbat, de 37 de a...