Guvernul rastoarna sacul cu bani la Botosani: 1,3 miliarde lei vechi pentru demolarea unor ziduri!

Guvernul rastoarna sacul cu bani la Botosani: 1,3 miliarde lei vechi pentru demolarea unor ziduri!
Comuna botosaneana Baluseni a ajuns sa fie invidiata in intreaga tara dupa ce Guvernul a impartit cu generozitate, in plina criza financiara, bani la ultima rectificare bugetara! Astfel, daca Aeroportul iesean a beneficiat de 3 miliarde de lei vechi, Caminul Cultural din Draxini, comuna Baluseni, a primit nu mai putin de 4 miliarde lei vechi.

Primaria Baluseni mai primeste, in plus, 1 miliard de lei vechi pentru cheltuieli curente. Situatia devine insa de-a dreptul surprinzatoare la Baluseni, unde Guvernul a alocat inca 1,3 miliarde lei vechi pentru... demolarea corpului B al Scolii Draxini!  

Prin Hotararea de Guvern nr. 417/2010, adoptata in sedinta din 28 aprilie, Cabinetul Boc a alocat 39,2 milioane de lei pentru 335 de proiecte de investitii si 29 milioane de lei pentru cheltuielile curente si de capital pentru 815 primarii si consilii judetene.

Dupa publicarea in Monitorul Oficial a anexelor HG, doua obiective din Botosani au intrat in atentia presei nationale, prin suma foarte mare alocata, in comparatie cu alte obiective de importanta majora.

Astfel, daca pentru Aeroportul din Iasi s-au alocat 300.000 (3 miliarde lei vechi) de lei, pentru Caminul Cultural din satul Draxini (comuna Baluseni, judetul Botosani) s-au acordat 400.000 de lei (4 miliarde lei vechi).

Tot din Botosani, a ajuns in topul celor mai fericiti edili si Relu Tarzioru, primarul de la Saveni, care a beneficiat de 300.000 (3 miliarde lei vechi), pentru Amenajarea zonei rezidenţiale a oraşului Săveni, zonele 2 şi 3.

Reamintim faptul ca, la rectificarea bugetara de la sfarsitul lunii aprilie, Primaria Botosani a primit suma solicitata din fondul de rezerva al Guvernului, adica un miliard lei vechi, bani ce vor fi folositi la cheltuieli curente si de capital. Tot pentru municipiul Botosani au mai fost alocati bani si pentru Biserica Armeana, care a primit doua miliarde lei vechi, si Liceul cu Program Sportiv Botosani, care a primit 500 milioane lei vechi.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

astăzi, 17:22
69

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

astăzi, 16:25
130

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...

Fuego: ”Iubesc Moldova pentru că o parte din familia mea e născută aici, la Botoșani”

astăzi, 15:03
1462

“Cânt mereu cu drag pentru moldoveni, pentru că tatăl meu e din județul Botoșani, dar a plecat în Ardeal când avea 4 anișori. Bunicul meu a luptat la Mărășești-Oituz&r...