Fotograful satului românesc vine la Botoșani. Nordul extrem al României, tema unei școli de vară gratuite

"Coline însorite, apusuri peste lunca Prutului, stâne singure pe lume și sate unde se-aude liniștea, case vechi țărănești, biserici în vârf de deal și răsărituri peste păduri", vor fi imortalizate de fotografi din Botoșani, în cadrul unei școli de vară coordonate de un "fotograf al satului", cel mai nou proiect al Zilelor Nordului. 

Sorin Onișor, cunoscut ca fotograful satului românesc, va ține trei workshopuri practice de inițiere în: Bazele Fotografiei, Fotografia de Portret, Fotografia de Peisaj, ce vor fi aplicate în teren, în comunitățile rurale din nordul extrem al județui Botoșani. La final va rezulta un  album comun, de promovare a zonelor respective.

Sunt vizați pentru participare 10 tineri fotografi botoșăneni, dar și pasionați din alte zone ale țării care vor să învețe și să aplice tehnicile ilustrației, alături de Sorin Onișor.

În timpul workshopurilor se vor studia tehnici de compoziție, de folosire a luminii naturale, atât la exterior cât și în interioare, vom învăța să folosim la maximum aparatul de fotografiat și post procesarea pe calculator. Ne vom apropia, cu sufletul, de lumea satului românesc, precizează organizatorii.

Școala de vară Satele Nordului 2019 este un proiect de tineret cofinanțat de Direcția Județeană pentru Tinert și Sport Botoșani, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Paltiniș.

Înscrierile se fac prin mail, pe adresa salut@nordul.ro, care să conțină: numele, prenumele,
numărul de telefon, poză/copie după cartea de identitate, orașul de proveniență și o selecție de maximum 10 poze, creații proprii. Au prioritate tinerii cu vârste între 14-35 de ani din județul Botoșani.

Participarea la workshop este gratuită.

Sorin Onișor și-a câștigat titlul de fotograf al satului românesc cutreierând țara în încercarea de a păstra vii, măcar pe peliculă, peisajele, oamenii, meșteșugurile și tradițiile specifice satelor românești. A fotografiat de-a lungul timpului oamenii Deltei, fierarii din Transilvania și Banat, ultimii bocșari și peisajele idilice ale Bucovinei, Maramureșului sau ale zonei Buzăului. De cațiva ani, el împărtășește din secretele fotojurnalismului etnografic în cadrul unor ateliere de fotografie itinerante în mai multe zone rurale din România dar și în afara țării. Fotografiile realizate în această continuă „hoinăreală” au fost cuprinse în expoziții, în țară și în străinătate, fiind, de cele mai multe ori, premiate.

(Imaginea este o fotografie realizată de Sorin Onișor)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Gruparea de Jandarmi Mobilă "Alexandru cel Bun" Bacău va asigura ordinea publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și CFR Cluj!

astăzi, 10:00

Gruparea de Jandarmi Mobilă "Alexandru cel Bun" Bacău și Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani vor constitui un dispozitiv integrat de ordine și siguranță publică împreu...

ANM: Vreme cu temperaturi peste normalul perioadei!

astăzi, 09:40

În locul temperaturilor scăzute specifice acestei perioade, ne vom bucura de valori termice pozitive, care ne vor răsfăța simțurile. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a pu...

LOC DE DAT CU…EPIGRAMA (337)

astăzi, 09:00

REVISTA “EPIGRAMA” (NUMĂRUL 110) A  apărut „EPIGRAMA” nr. 110 care este, după cum spune redactorul-şef în editorialul său, „al patrulea realizat î...