Nașii de cununie ai Alexandrei, copleșiți de disperarea celor trei copii orfani: "Mi-e dor de mama, poți fi tu mama mea?”

Greu de descris în cuvinte miile de semne de solidaritate manifestate în aceste zile în toate colțurile țării față de tragedia tinerei familii din Botoșani.

Nașii de cununie ai Alexandrei, copleșiți de disperarea celor trei copii orfani: "Mi-e dor de mama, poți fi tu mama mea?”

Alexandra s-a stins pe patul de spital, implorând medicii să o ajute. Nimeni nu a intervenit, ancheta autorităților vorbind negru pe alb despre acest lucru: întreaga noapte, vreme de șapte ceasuri, tânăra de 25 de ani s-a chinuit cumplit până când și-a încredințat sufletul în mâinile Domnului. ”La ora 07.35, s-a consemnat agravarea bruscă a stării generale și pacienta a fost transferată la ATI unde i s-au efectuat manevre de resuscitare timp de 40 de minute fără succes, la 8.20 declarându-se decesul”, se arată în comunicatul DSP Botoșani. 40 de minute de resuscitare! Dacă cele 40 de minute ar fi fost ”dăruite” mai devreme, poate că astăzi Alexandra s-ar fi aflat acasă, alături de cei trei copii rămași acum orfani.

Anamaria Macuc, nașa de cununie a Alexandrei, a fost marți seara la protest, alături de câteva sute de botoșăneni veniți să își manifeste solidaritatea, dar și indignarea față de moartea nedreaptă a tinerei mămici.

”Este greu. Am fi vrut să ne întâlnim cu toții în alt context. Într-un moment de fericire. Ultimele cuvinte ale Alexandrei au fost: ”nu mai am aer”. Ne dorim ca mamele din România să respire bucuroase alături de copilașii lor. Alexandra a avut încredere în medici, din acest motiv a mers la spital și nu s-a dus direct la cimitir. Din păcate, cimitirul este la doar câteva sute de metri de locuința sa. Maternitatea este mai departe”, a spus Anamaria Macuc.
 Nașa Alexandrei a făcut apel la cadrele medicale, pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple.

”Ne dorim să existe empatie față de pacienți, medicii să trateze pacientul nu doar ca pe un simplu pacient, ci ca pe propriii lor copii, ca pe părinții lor, să nu uite că pe pat este o mamă, fiică, soție, soră, fină, prietenă. Să nu uite că niște oameni o așteaptă acasă. Din păcate, patul pe care Alexandra și-ar fi dorit să dea naștere i-a devenit patul de moarte. Chiar dacă din punct de vedere medical nu s-ar fi putut face nimic pentru Alexandra, măcar familia ar fi știut să atât s-a putut face. Dar e foarte dureros să știi că fiica ta, soția ta, mama celor trei copilași de acasă, de un an, de trei și de cinci ani, ar fi putut fi salvată și nu s-a făcut nimic în acest sens.

Șapte ore și-a strigat durerea cu mult bun simț și strigătul ei nu a fost auzit. Ne dorim din suflet să nu uităm nici unul dintre noi că suntem egali. Studiile noastre sunt recompensate prin salarii mai mari sau mai mici. Dar pornind de la infirmier, asistent, moașă, medic, toți trebuie să empatizeze între ei, să se înțeleagă și să formeze o adevărată echipă, căci nu au cum să facă bine pacienților unul fără celălalt. Ne dorim ca noi, ce de azi, de aici, să putem merge cu încredere la spital. Nu să ne fie frică”, a mai precizat Anamaria Macuc, nașa de cununie a Alexandrei.


”Cum arată disperarea unui copil?”

Preotul Marian Macuc și preoteasa Anamaria Macuc, nașii de cununie ai Alexandrei, i-au vizitat marți și pe cei trei copii care, de când s-a produs tragedia, își așteaptă în zadar mama.

Preotul Marian Macuc a mărturisit, într-o postare publică, emoția pe care a simțit-o, dar mai ales sfâșierea sufletească în fața disperării celor mici.  

”Cum arată disperarea unui om, știm în mare parte. Dar cum arată disperarea unui copil? Am vizitat astăzi copiii orfani... Cel mijlociu tresaltă de fiecare dată când aude o ambulanță pe drum.... "vine mama". Apoi întreabă "când vine mama?"... de multe, multe, multe ori pe zi. Fetița "cea mare" îi spune mătușii: "Mi-e dor de mama!" și apoi: "poți fi tu mama mea?" Off... înțelegând că nu se poate, continuă... "dar aș vrea să mă renasc, se poate?". "Așa ai putea să mă naști tu să fii mama mea, nu?"....  mătușa tace și plânge”, a scris preotul Marian Macuc.

La rândul său, părintele a transmis un mesaj către cadrele medicale: ”Nu avem cum să o aducem înapoi pe mama lor, dar poate medicii și personalul medical din maternitate pot fi mai sensibili de azi înainte... POATE”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Florentina Tonita

Teologul student la Conservator care s-a întors pe terenul de rugby: ”Este o provocare în a face și școală și sport la un nivel ridicat” – Foto, Video

Sâmbătă, 23 Septembrie 2023
1694

Rugby-ul i-a fost mai multe decât pasiune. Dar a ales să îl slujească pe Dumnezeu (Teologie), apoi să cânte (Conservator) împreună cu copiii singura muzică despre care spu...

O profesoară din Botoșani i-a confiscat unui elev telefonul. Ce s-a întâmplat în ziua în care ar fi trebuit să i-l returneze!

Joi, 21 Septembrie 2023
15263

La cei 32 de ani ai săi, Dragoș Călin a bifat deja niște reușite importante. Drumul lui a început în Botoșani, unde, din întâmplare, a prins gustul teatrului. Viața l-a ...

Tudor Giurgiu, înainte de premiera de la Botoșani: ”Libertate” este și un film despre popor, despre drama unor oameni!

Miercuri, 20 Septembrie 2023
821

Filmul ne duce înapoi în timp: Sibiu, decembrie 1989. În haosul și panica generate de protestele mulţimii împotriva autorităţilor, o unitate de miliţie devine ţinta unui ...