DSP Botoșani a ridicat documentele medicale și protocoalele aplicate în cazul decesului tinerei de 25 de ani

DSP Botoșani a ridicat documentele medicale și protocoalele aplicate în cazul decesului tinerei de 25 de ani

Direcția de Sănătate Publică (DSP) anunță că a ridicat toate documentele medicale, inclusiv rezultatul necropsiei în cazul tinerei de 25 de ani care a murit, săptămâna trecută, la Secția Exterioară de Obstetrică – Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”.

Potrivit unui comunicat remis marți de DSP, inspectorii sanitari au declanșat o acțiune ad-hoc de verificare încă din ziua survenirii decesului, fiind vizat modul în care au fost asigurate serviciile de către personalul medical.

„Reprezentanții legali ai unității sanitare le-au pus la dispoziție foaia de observație clinică generală a pacientei în copie, graficul de gărzi al medicilor, registrele întocmite la camera de gardă și nota de relație întocmită de medicul de gardă. La data controlului, unitatea sanitară nu a pus la dispoziția inspectorilor sanitari procedura/protocolul privind gestionarea unor astfel de cazuri”, precizează autoritatea sanitară.

Conform documentelor medicale, pacienta a fost internată pentru „sângerare pe căi genitale externe, dureri hipogastrice și lombare”. Diagnosticul stabilit inițial a fost de sarcină oprită în evoluție, metroragie minoră, observație anemie secundară.

„În intervalul orar 23.30 – 00.45, pacientei i s-au efectuat investigații clinice și paraclinice și i s-a administrat tratament simptomatic. La ora 00.53, analizele de laborator au fost finalizate, aflându-se la dispoziția medicului de gardă. În intervalul orar 00.45 - 07.35, nu au fost consemnate în foaie investigații, intervenții terapeutice și manevre de îngrijire. La ora 07.35, s-a consemnat agravarea bruscă a stării generale și pacienta a fost transferată la ATI unde i s-au efectuat manevre de resuscitare timp de 40 de minute fără succes, la 8.20 declarându-se decesul”, se mai arată în comunicatul DSP Botoșani.

Inspectorii sanitari precizează că au solicitat documente suplimentare, precum note de relație a întregului personal, procedurile și protocoalele terapeutice, rezultatul analizei necroptice și alte documente necesare finalizării acțiunii de inspecție.

Cazul urmează a fi analizat și în cadrul Comisiei Județene de Analiză Profesională a Deceselor Materne.

 

Spune-ne opinia ta