Vaccinul Pfizer pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani, la un pas de aprobare. Cât de sigur este și când va fi administrat în România

Vaccinul Pfizer pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani, la un pas de aprobare. Cât de sigur este și când va fi administrat în România

La studiu au participat 2.268 de copii, cărora li s-a administrat, la un interval de trei săptămâni, câte două doze de zece micrograme.

Potrivit reprezentanților companiei, nivelul anticorpilor generați a fost asemănător celui dezvoltat de adolescenții cu vârste între 16 și 25 de ani.

”Vaccinul este sigur, bine tolerat și a prezentat un răspuns robust în anticorpi neutralizanți la categoria de vârstă de 5-11 ani”, se arată în comunicatul celor două companii.

Vicepreședintele direcției de cercetare în domeniul vaccinurilor de la Pfizer, Bill Gruber, a dat asigurări că cercetătorii au fost foarte ”meticuloși” în determinarea dozei potrivite pentru copiii mai mici (de 10 micrograme, în loc de 30, cât pentru persoanele de peste 12 ani), precum și în limitarea apariției efectelor adverse comune, cum ar fi febra, frisoanele, durerea de cap sau amorțeală locală.

”Aceasta este cu adevărat o veste grozavă. Am putut demonstra un răspuns imun robust, precum și un profil de siguranță satisfăcător pentru vaccinul Pfizer-BioNTech la copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani”, a transmis acesta.

Pfizer a mai prezentat date care arată că, din iulie până în prezent, numărul copiilor internați cu Covid a crescut cu 240%.

”Suntem dornici să extindem protecţia oferită de vaccin la populaţia mai tânără, mai ales având în vedere răspândirea variantei Delta şi ameninţarea substanţială pe care aceasta o reprezintă pentru copii”, a declarat și Albert Bourla, CEO-ul companiei.

Cele două companii au anunțat că vor solicita Agenției americane a medicamentului (FDA) ”cât mai curând posibil” autorizarea de urgență a vaccinului, care ar putea fi primul aprobat pentru această categorie de vârstă.

Pfizer mai are în desfășurare un studiu privind vaccinarea copiilor cu vârste între 6 luni și 5 ani.

Recent, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că este posibil ca Agenția Europeană a Medicamentului să recomande până la finalul anului și imunizarea copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani. Medicul militar a precizat că vaccinul li se va administra copiilor care suferă de boli cronice, expuși unui risc de a face forme grave ale bolii.

”Ne așteptăm ca spre finalul acestui an, probabil sfârșit de noiembrie, să fie depuse și evaluate. Deci e posibil ca până la sfârșitul acestui an să avem o recomandate din partea Agenției Europene a Medicamentului în acest sens, dar recomandarea noastră medicală va fi către acele grupe de copii care sunt cu boli cronice, care sunt expuse unui risc spre a face forme grave de îmbolnăvire”, a declarat Gheorghiță.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
304

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
517

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
152

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...