Învață să îți "citești" unghiile, ca să afli ce suferințe are corpul tău!

Culoarea şi textura unghiilor pot dezvălui indicii importante referitoare la starea de sănătate şi la posibilele afecţiuni.

Învață să îți "citești" unghiile, ca să afli ce suferințe are corpul tău!

Unghiile care au o culoare pală  pot fi semnul unei afecţiuni grave precum:

-anemie
- afecţiuni ale inimii
- boli de ficat
- malnutriţie

Unghii de culoare albă, cu o tentă mai închisă spre vârfuri, pot indica probleme cu ficatul precum hepatita.

Unghii îngălbenite: una dintre cele mai frecvente cauze ale îngălbenirii unghiilor este o infecţie fungică. Dacă infecţia este gravă, unghiile se subţiază şi se crapă. În cazuri mai rare, unghiile galbene sunt un simptom al afecţiunilor tiroidei, ficatului, plămânior, diabetului sau psoriazisului.

Unghii cu nuanţă albăstruie: de obicei, culoarea albăstruie a unghiilor apare în cazul în care organismul nu primeşte suficient, din cauza unor afecţiuni ale plămânilor, ca pneumonia. În alte cazuri, unghiile albăstrui sunt asociate unor afecţiuni ale inimii.

Denivelări pe suprafaţa unghiilor: pot fi un semn al psoriazisului sau al artritei reumatoide.

Unghiile crăpate şi fragile care se rup frecvent pot fi asociate afecţiunilor tiroidei.

Dacă pielea din jurul unghiilor este umflată şi rosie atunci este un semn al inflamaţiei care rezultate în urma unei afecţiuni a ţesutului conjunctiv, cum ar fi lupusul (o afecţiune în care sistemul imunitar atacă ţesuturile organismului cauzând boli de inimă, de piele, plămâni, rinichi, articulaţii)

Linii negre sub unghie: apariţia acestora poate fi uneori cauzată de existenţa melanomului, cea mai periculoasă formă a cancerului de piele.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Liberalii și-au depus candidaturile pentru Consiliul Județean Botoșani. Iftime: ”Politica nu este doar vot, este despre cum poți să faci bine oamenilor!” (Foto, Video)

astăzi, 11:33
37

Partidul Național Liberal de la Botoșani a depus astăzi candidaturile pentru președinția Consiliului Județean și pentru funcțiile de consilieri județeni.”Lumea așteaptă schimbarea...

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
64

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
568

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...