Superalimentele din Cartea Sfântă!

Unii dintre specialisti noteaza ca, "desi profetii antici precum Moise nu aveau nici o idee despre termenul antioxidant, ei cunosteau secrete bine pastrate".

Superalimentele din Cartea Sfântă!

In general, cu totii incercam sa avem o dieta cat mai sanatoasa si echilibrata care sa ne mentina corpul la greutatea ideala. Iar intrebarea "care este cea mai buna varainta de nutritie?" nu este noua deloc.

Cereale integrale

Primul pe "lista biblica a superalimentelor" sanatoase pentru organism este graul. Se pare ca cereala pe care o putem gasi nu numai in "painea noastra cea de toate zilele", este mai sanatoasa atunci cand este procesata cat mai putin posibil. Cercetatorii au concluzionat ca o dieta bogata in cereale integrale este extraordinara, deoarece creste nivelul de energie din corp si totodata scade riscul de diabet de tip II, pietre la rinichi si alte probleme de sanatate, mai mult sau mai putin grave. Produsele din grau integral contin peste 30% din doza zilnica de fibre de care organismul uman are nevoie.

Orzul este o alta cereala importanta. Foarte bogat in fibre, este considerat extraordinar pentru sanatatea intestinala si poate sa reduca nivelul colesterolului dar si riscul de cancer la colon, diabet de tip II, in special daca este consumat cu regularitate. Pe lista figureaza si smochinele, care contin un nivel foarte ridicat de potasiu (ajuta la controlul tensiunii arteriale). Sunt bogate in fibre dietetice care ajuta la scaderea in greutate, si sunt o sursa majora de calciu, protejand densitatea oaselor. Daca este sa vorbim despre frunzele lor, desi nu sunt consumate ca atare, sunt prelucrate intr-un extract despre care se crede ca poate reduce nivelul de insulina al diabeticilor.

Bogati in antioxidanti

Strugurii contin compusi nutritionali denumiti flavonoide despre care se cunoaste ca pot reduce riscul formarii de cheaguri de sange in organism si protejeaza organismul uman de colesterolul "rau". Bogati in antioxidanti, strugurii ofera protectie impotriva bolilor cardiovasculare, mai ales in cazul femeilor. Rodia este un fruct care a fost "adoptat" foarte bine in dietele zilelor noastre. Specialistii spun ca, fiind bogata in antioxidanti, rodia ne apara de colesterolul "rau" si imbunatateste circulatia sangelui in organism. Rodiile pot de asemenea sa reduca riscul de cancer la san si sa domoleasca simptomele de artrita.

Maslinele si uleiul extra-virgin de masline obtinut prin presarea la rece a acestora contin numerosi antioxidanti care reduc nivelul colesterolului negativ din organismul nostru. Maslinele sunt bogate si in acizi grasi nesaturati, in “grasimi bune, care diminueaza efectele colesterolului "rau" si "produc" colesterolul benefic pentru om. Continand vitamina E, uleiul de masline protejeaza impotriva cancerului la colon, lupta impotriva gastritei si a altor probleme la stomac. A venit si randul mierii, care este la loc de cinste pe "lista alimentelor biblice". Pe langa faptul ca este un indulcitor natural, mierea abunda in antioxidanti si este considerata a fi o substanta antivirala, antibacteriala si antifungica.

Nu ar trebui sa lipseasca

In cartea "Despre oameni si plante", specialistul francez Maurice Messegue mentioneaza lamaita, urzica-vie, brusturele mare, musetelul si patrunjelul ca "alimente tamaduitoare din Biblie".

Specialistii spun ca untul, branzeturile, lactatele si ouale nu ar trebui sa lipseasca din dieta de inspiratie biblica, de asemenea apa de izvor, otetul, vinul, uleiurile vegetale. In ceea ce priveste carnea, in special carnea de oaie, de miel sau cea de vanat sunt mentionate in textele biblice dar, dupa cum subliniaza tot specialistii, aici putem vorbi si despre o particularitate a pastoritului in zona traditionala a vechiului tinut sfant.

Cele mai multe dintre alimentele mentionate in Biblie ca bune pentru consum sunt in egala masura si alimente sanatoase, care merita introduse in dieta noastra.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
361

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
188

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
135

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...