Vaccinarea profesorilor din România începe în această săptămână

Vaccinarea profesorilor din România începe în această săptămână

Vaccinarea cu prioritate a persoanelor din învățământul preuniversitar și universitar începe săptămâna aceasta cu sprijinul echipelor mobile de vaccinare în centrele de vaccinare deja existente în județe.

Anunțul a fost făcut de coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-Covid, colonelul dr. Valeriu Gheorghiță, care a precizat că până în prezent au fost imunizate aproximativ 42.000 de persoane din sistemul de educație, jumătate dintre ele primind și rapelul, în timp de alți 128.000 de profesori sunt deja programați.

“În cursul acestei săptămâni vom demara vaccinarea cu prioritate a persoanelor atât din sistemul de învățământ preuniversitar, cât și universitar, prin sprijinul echipelor mobile de vaccinare în spațiile puse la dispoziție în mare parte de Ministerul Educației, respectiv în centrele de vaccinare existente la nivelul fiecărui județ, separat pe cele două tipuri de vaccinuri: vaccinul de la AstraZeneca, respectiv vaccinul de la Pfizer”, a explicat dr. Valeriu Gheorghiță.

 

Spune-ne opinia ta