Mobilizare impresionantă în rândul tinerilor pentru repararea școlii din Podriga, afectată de un incendiu

Mobilizare impresionantă în rândul tinerilor pentru repararea școlii din Podriga, afectată de un incendiu

   Sursă foto: AGERPRES

Zeci de tineri din comuna Drăguşeni s-au mobilizat pentru refacerea şcolii din localitatea Podriga, al cărei acoperiş a fost afectat, duminică, de un incendiu.

Calificaţi sau necalificaţi în construcţii, aceştia participă efectiv la lucrările de refacere a acoperişului, astfel încât unitatea de învăţământ să poată fi redată, în cel mai scurt timp, circuitului şcolar.

Primarul din Drăguşeni, Eugen Nechita, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că gestul tinerilor din comună este unul impresionant şi constituie un ajutor nesperat pentru autorităţile locale. El susţine că, prin acţiunea voluntară a tinerilor, şcoala va fi reparată în regie proprie, iar o procedură de achiziţie publică pentru desemnarea unei firme de construcţii care să execute lucrarea a fost evitată.

„Este un gest deosebit şi foarte important pentru care le mulţumesc. Vă daţi seama că la ora actuală până cauţi firme, cauţi oameni… Ei s-au mobilizat şi au spus: domnule primar, daţi-ne materiale, că rezolvăm noi problema! Sunt şi profesionişti şi neprofesionişti. Unul bate, unul dă la mână, unul taie, unul cară. Şi ne-a încântat chestia asta pentru că acest ajutor mă face să termin mai repede şi să dau drumul la şcoală, să vină copiii înapoi la şcoală. Mâine nu, dar probabil poimâine copiii vin din nou la şcoală”, a afirmat Nechita.

Şcoala din satul Podriga a fost afectată de un incendiu care a izbucnit, duminică, din cauza supraîncălzirii coşului de fum. În urma incendiului, acoperişul a ars pe o suprafaţă de aproximativ 60 de metri pătraţi.

Din acest motiv, cei 69 de elevi care învaţă la această şcoală, 35 din ciclul preşcolar şi 34 din ciclul primar, nu au putut merge, luni, la cursuri. În aceste condiţii, conducerea şcolii a decis ca toţi elevii să facă orele online.

Sursa: radioiași.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Scandal într-o agenție loto din Botoșani, au fost chemați polițiștii locali!

astăzi, 14:32
51

În cursul zilei de 23 aprilie, în jurul orei 16.25, polițiștii locali care acționau în zona Centrului Istoric din municipiul Botoșani au fost sesizați de către reprezentantul u...

Carla`s Dreams și Ștefan Bănică printre artiștii care vor urca pe scenă de Zilele municipiului Botoșani! (foto)

astăzi, 14:16
44

Artiști cunoscuți și iubiți de publicul larg vor urca pe scenă de Zilele municipiului Botoșani. Printre cei care vor încânta publicul se numără Carla`s Dreams, Ștefan Bănică, An...

Alertă: O botoșăneancă a dispărut de acasă împreună cu copilul ei de 4 ani!

astăzi, 13:41
202

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 49 de ani, din comuna Hudești, care a părăsit domiciliul în data de 22 aprilie 2024, împreună cu fiul...