Mobilizare impresionantă în rândul tinerilor pentru repararea școlii din Podriga, afectată de un incendiu

Mobilizare impresionantă în rândul tinerilor pentru repararea școlii din Podriga, afectată de un incendiu

   Sursă foto: AGERPRES

Zeci de tineri din comuna Drăguşeni s-au mobilizat pentru refacerea şcolii din localitatea Podriga, al cărei acoperiş a fost afectat, duminică, de un incendiu.

Calificaţi sau necalificaţi în construcţii, aceştia participă efectiv la lucrările de refacere a acoperişului, astfel încât unitatea de învăţământ să poată fi redată, în cel mai scurt timp, circuitului şcolar.

Primarul din Drăguşeni, Eugen Nechita, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că gestul tinerilor din comună este unul impresionant şi constituie un ajutor nesperat pentru autorităţile locale. El susţine că, prin acţiunea voluntară a tinerilor, şcoala va fi reparată în regie proprie, iar o procedură de achiziţie publică pentru desemnarea unei firme de construcţii care să execute lucrarea a fost evitată.

„Este un gest deosebit şi foarte important pentru care le mulţumesc. Vă daţi seama că la ora actuală până cauţi firme, cauţi oameni… Ei s-au mobilizat şi au spus: domnule primar, daţi-ne materiale, că rezolvăm noi problema! Sunt şi profesionişti şi neprofesionişti. Unul bate, unul dă la mână, unul taie, unul cară. Şi ne-a încântat chestia asta pentru că acest ajutor mă face să termin mai repede şi să dau drumul la şcoală, să vină copiii înapoi la şcoală. Mâine nu, dar probabil poimâine copiii vin din nou la şcoală”, a afirmat Nechita.

Şcoala din satul Podriga a fost afectată de un incendiu care a izbucnit, duminică, din cauza supraîncălzirii coşului de fum. În urma incendiului, acoperişul a ars pe o suprafaţă de aproximativ 60 de metri pătraţi.

Din acest motiv, cei 69 de elevi care învaţă la această şcoală, 35 din ciclul preşcolar şi 34 din ciclul primar, nu au putut merge, luni, la cursuri. În aceste condiţii, conducerea şcolii a decis ca toţi elevii să facă orele online.

Sursa: radioiași.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani, favorita numărul 4 la câștigarea campionatului. Vezi ce șanse are Keyta sa ajungă golgheter

astăzi, 10:16
294

FC Botoșani se gândește la al doilea play-off consecutiv. Datorită formei bune din ultima perioadă, FC Botoșani a devenit chiar o formație cotata cu o șansă bună la câștigarea ca...

Medic nou la Spitalul Municipal din Dorohoi

astăzi, 10:15
183

Spitalul Municipal Dorohoi anunţă alăturarea în echipa sa medicală a domnului Dr. Rădăşanu Vlad, medic specialist urologie, care îşi va desfăşura activitatea în cadrul Cab....

Ajuns la 101 ani, un veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial s-a vaccinat împotriva Covid-19 la Darabani

astăzi, 10:07
167

Un botoșănean care peste o lună va împlini venerabilia vârstă de 101 ani s-a vaccinat ieri la Darabani. Belehuzi Gheorghe, care la data de 4 mai va împlini 101 ani, a fost vaccin...