Peste 40% dintre clădirile unităţilor de învăţământ din judeţ nu au autorizaţie de securitate la incendiu

Peste 40% dintre clădirile unităţilor de învăţământ din judeţ nu au autorizaţie de securitate la incendiu

Peste 40% din clădirile unităţilor de învăţământ din judeţul Botoşani nu au autorizaţie de securitate la incendiu, potrivit unei situaţii centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) la începutul semestrului al doilea al anului şcolar 2020-2021.

Cele 478 de grădiniţe, şcoli şi licee din judeţul Botoşani dispun în total de 747 de clădiri, dintre care doar 260 se supun autorizării în ceea ce priveşte securitatea la incendiu. Din cele 260 de clădiri care ar trebui autorizate, doar 151, ceea ce reprezintă 58,07%, au primit autorizarea din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

„Eu personal am trimis o hârtie din partea Instituţiei prefectului către administraţiile locale pentru intrarea în legalitate, atât în ceea ce priveşte autorizaţiile sanitare, cât şi cele de securitate la incendiu’, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, prefectul Dan Nechifor.

Datele prezentate de IŞJ arată că doar 63 de unităţi de învăţământ din judeţ sunt echipate cu hidranţi, în timp ce 44 dispun de instalaţii de detectare, semnalizare şi alarmare în caz de incendiu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

S-a semnat contractul de finanțare pentru extinderea sistemului de termoficare. Investiția depășește 42 de milioane de lei (video)

Miercuri, 19 Ianuarie 2022
475

A fost semnat contractul de finanțare în valoare de 42,8 milioane de lei pentru extinderea sistemului de termoficare în municipiul Botoșani, a declarat, miercuri, într-o conferinț...

VIDEO: Încasările Parcului „Cornișa” intră în linie dreaptă, după doi ani de pandemie. „Este o muncă titanică în spatele acestei structuri”

Miercuri, 19 Ianuarie 2022
934

Veniturile aduse bugetului local de Parcul Regional „Cornișa” au crescut cu 35% în 2021 față de anul anterior, în ciuda restricțiilor impuse în funcție de evoluția situației epidemiologi...

Guvernul a numit noi subprefecți pentru județul Botoșani

Miercuri, 19 Ianuarie 2022
1458

Guvernul a numit, în urma ședinței de miercuri, noi subprefecți pentru județul Botoșani.Numirile îi vizează pe Paula Cojocariu Berențan, avocată în cadrul Baroului din Bo...