Ordin de miniștri: Fără mărțișoare și flori în școli de 1 și 8 Martie

Ordin de miniștri: Fără mărțișoare și flori în școli de 1 și 8 Martie

   Sursa foto ilustrativ: ZiuadeCt.ro

Notă: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, contrazice afirmațiile făcute de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, care anunța că nu avem voie la școală cu mărțișoare și flori pe 1 și 8 Martie. 

Știrea inițială: Elevii nu vor mai putea duce la școală mărțișoare și flori de 1 și 8 martie. Interdicția care privește „schimbul de obiecte personale” este prevăzută în ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății și nu prevede excepții.

În ultimele zile, în mai multe școli din România a început să circule mesajul că elevii nu vor putea oferi în școli mărțișoare și flori de 1 și 8 Martie, deoarece există un ordin care interzice „schimbul de obiecte personale”. În schimb, pot oferi felicitări și mărțișoare virtuale.

Ordinul comun al ministrului Educației și al ministrului Sănătății a fost publicat în Monitorul Oficial pe 5 februarie, chiar înainte de reluarea fizică a cursurilor și se referă la aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

 

Spune-ne opinia ta