Elevii din România ar putea să îşi evalueze profesorii

Elevii din România ar putea să îşi evalueze profesorii

Elevii din România ar putea să îşi evalueze profesorii la finalul fiecărui semestru. Cel puțin asta își dorește Ministerul Educaţiei care lucrează deja la o metodologie de consultare a elevilor.

Aceasta ar urma să colecteze date despre cum este atmosfera de la clasă, ritmul de parcurgere al materiei sau utilizarea metodelor inovative de predare.

„Ministerul Educației este în proces de elaborare a unei metodologii de consultare a elevilor la finalul fiecărui semestru, în așa fel încât să se colecteze feedback” despre profesorii lor, iar acesta să fie folosit în evaluarea cadrelor didactice, a anunţat secretarul de stat din Ministerul Educației Radu Szekely. Precizarea a fost făcută în cadrul conferinței Teach for Romania – FIERST „Scalarea bunelor practici pentru o educație incluzivă”.

Radu Szekely a precizat că feedback-ul va fi „cules” prin intermediul unui chestionar, în toate școlile din România, şi că speră ca acest lucru să se întâmple din acest an școlar.

„Acest chestionar despre care vorbeam și metodologia de feedback ar trebui să fie aplicate în toate școlile din România în momentul în care Ministerul și Consiliul Național al Elevilor semnează acest protocol, ceea ce sper să se întâmple în următoarele două-trei săptămâni”, a mai spus Szekely.

Chestionarul va fi structurat pe trei teme: calitatea actului educațional și a evaluării elevilor, relația profesor-elev și elev-profesor, atmosfera la oră și conduita profesorului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Imagini de coșmar la EURO 2020. Danezul Christian Eriksen și-a pierdut cunoștința pe teren

astăzi, 20:00
94

Christian Eriksen, vedeta danezilor, a căzut inert pe gazon și a avut nevoie imediat de ingrijiri medicale în această seară. Fotbaliștii au început să plângă iar doctorii au i...

Două bombe rămase neexplodate din timpul conflictelor armate, descoperite la Tudora

astăzi, 19:30
68

Două bombe de aruncător, de calibru 60 mm, au fost scoase la suprafață în această această după - amiază de o echipă de muncitori care executa lucrări de canalizare, pe raza comunei Tud...

La Botoșani a debutat Noaptea Muzeelor

astăzi, 19:00
59

La Botoșani a debutat în această seară unul din cele mai interesante evenimente culturale, Noaptea Muzeelor, eveniment care este organizat de Muzeul Judeţean Botoşani împreună cu cel...