Parlamentarii vor o zi liberă pentru angajații, elevii și studenții care se vaccinează împotriva Covid

Parlamentarii vor o zi liberă pentru angajații, elevii și studenții care se vaccinează împotriva Covid

Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 vor putea beneficia pe viitor, la cerere, de o zi liberă. O inițiativă legislativă în acest sens a fost depusă joi de mai mulți deputați din Parlamentul României.

Angajații, elevii și studenții care se vaccinează împotriva noului coronavirus ar putea primi, la cerere, o zi liberă de la locul de muncă sau de la școală, potrivit acestui proiect care ar urma să modifice Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei.

„Venim în faţa românilor cu un proiect care să încurajeze vaccinarea. Suntem conştienţi că e singura variantă pentru a scăpa de pandemie. La cerere, angajaţii vor avea o zi liberă pentru a se vaccina. Proiectul arată că USR PLUS şi coaliţia de guvernare se aşează pe drumul combaterii pandemiei. Ştim că sunt mulţi români care s-au vaccinat la centre în afara localităţii lor, aşa că venim în întâmpinarea acestei probleme cu o iniţiativă legislativă”, a transmis deputatul Radu Molnar, unul din inițiatorii acestui proiect.

Conform inițiativei, persoanele care se vaccinează vor beneficia de:

- o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, în ziua vaccinării, în cazul angajaților;

- o zi scutire de frecvență, în ziua vaccinării, în cazul elevilor, studenților și militarilor;

- o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, în cazul unuia dintre părinți în ziua vaccinării copilului cu vârsta de până la 14 ani sau a copilului cu dizabilități cu vârsta de până la 26 de ani.

Ziua liberă se va acorda pe baza documentelor justificative eliberate de instituția la care a fost efectuată vaccinarea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Încă mai sunt lucruri de vândut de pe urma lui Ceaușescu. Avionul prezidențial a fost scos la licitație

astăzi, 15:59
206

La 30 de ani de la căderea comunismului în România, încă mai sunt lucruri de vândut de pe urma lui Ceaușescu. Avionul prezidențial al fostului președinte comunist Nicolae ...

17 mai 2021, ultima zi de primire a Cererilor Unice de Plată pentru anul 2021

astăzi, 15:15
56

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Centrul Judetean Botosani anunțat astăzi că data de 17 mai 2021, reprezintă ultima zi de primire, fără penalități, a Cererilor u...

Taxele i-au cocoșat: Tot mai mulți angajatori din România își plătesc angajații cu salariul minim pe economie

astăzi, 14:00
265

România are cele mai mari taxe pe muncă din Europa iar acest lucru se vede tot clar în ultimii ani. Practic, românii muncesc jumătate de an pentru a-și plăti taxele, abia apoi &i...