Părinții cer ca prezenţa fizică a profesorilor în clase să fie condiţionată de imunizare

Părinții cer ca prezenţa fizică a profesorilor în clase să fie condiţionată de imunizare

   Sursa foto ilustrativ: Digi24.ro

Prezenţa fizică a profesorilor în clase ar putea să fie condiţionată de imunizare, iar presiunea socială începe să fie tot mai mare pe acest subiect, susțin reprezentanții guvernului.

Practic, cei care cer acest lucru sunt părinții, care, odată imunizați, solicită să se întâmple acest lucru și în cazul cadrelor didactice care intră în contact cu elevii, mai spun respnsabilii din Ministerul Educației.

În aceste condiții, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a lansat un nou apel pentru cadrele didactice să se vaccineze anti-COVID.

“Din ceea ce primesc eu ca ministru şi Ministerul, este o presiune din ce în ce mai mare din partea părinţilor care, sigur, fiecare este îndreptăţit să aibă propriile îngrijorări, de a solicita reluarea şcolii cu prezenţă fizică doar cu cadrele didactice vaccinate. Sigur, există probleme de confidenţialitate a actului medicale, există foarte multe aspecte care trebuie luate în discuţie, dar vă spun că este această presiune”, a explicat ministrul Sorin Cîmpeanu, citat de RadioRomânia.

 

Spune-ne opinia ta