Guvernul a aprobat implementarea rețelei 5G

Guvernul a aprobat implementarea rețelei 5G

Guvernul a aprobat astăzi, joi, un proiect de lege care prevede că furnizorii de comunicații vor putea utiliza rețelele 5G.

Furnizorii vor folosi însă numai tehnologii, echipamente și programe software de la producători autorizați în prealabil prin decizie a Prim-Ministrului, pe baza avizului conform al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale.

Guvernul va cere ca proiectul să fie dezbătut în regim de urgență în Parlament.

Adoptarea acestei legi este obligatorie pentru lansarea licitației 5G de la care statul speră să atragă în jur de 600 milioane de euro la buget.

Rețelele 5G nu se construiesc de la zero. Ele se bazează pe echipamente și software din tehnologii de comunicaţii mobile din generaţii anterioare, precum 4G sau 3G.

5G reprezintă ”a cincea generație”, așa cum există a cincea generație de tehnologie pentru telefoane. 3G a fost cea de-a treia generație, 4G a patra și în 2021 și în viitor se va implementa cea de-a cincea.

Cea mai mare diferență va fi în lantență scăzută sau cât de rapid vor fi trimise semnalele către dispozitiv. De exemplu, pentru 3G rata de răspuns este de 100 milisecunde, 4G este 50 milisecunde, iar 5G va fi de doar o milisecundă.

Categoria de gaming este pregătită pentru acest pas uriaș. Răspunsul cu 5G va fi foarte rapid, timpul de lag va fi redus de până la un punct.

 

Spune-ne opinia ta