Competiție de curling la Cornișa, vor participa profesori din șase județe

Competiția are drept scop formarea și familiarizarea cadrelor didactice în jocul de curling și promovarea acestui sport în rândul elevilor din învățământul preuniversitar.

Competiție de curling la Cornișa, vor participa profesori din șase județe

   Foto: Captură Triavium

La Cornișa Aqua Park&Sports va avea loc o competiție inedită de curling. Cupa este organizată de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani în colaborare cu Cornișa și este primul campionat regional desfășurat la Botoșani.

Vor fi reuniți, în județul nostru, profesori din județele Iași, Bacău, Suceava, Neamț, Vaslui și Botoșani. Fiecare echipă are în componența sa cinci membri.

„Cupa Cornișa” la curling, ediția I, se va desfășura la baza de Agrement Cornișa AQUA PARK Botoșani, în perioada 08 - 09.12.2023.

Obiectivul final vizează organizarea unei competiții de curling în rândul elevilor botoșăneni până la sfârșitul anului școlar 2023-2024.

Curling este un joc de îndemânare, iar curlerii joacă pentru a câștiga și nu pentru a-și umili adversarii. Un jucător adevărat nu va căuta niciodată să își distragă adversarul sau să îl încurce în timpul jocului.

Prima regulă în curling, cea care stă la baza jocului de mai bine de cinci secole, este Spiritul. “The spirit of curling” cere de la fiecare jucător un comportament generos și respectuos, în timpul, dar și în afara competiției. (The Rule Book of Curling).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Românii au talent” 2024: Cine sunt botoșănenii care au ajuns în semifinala competiției!

astăzi, 17:57
288

Miruna Iustina Gireadă, Daniel Ciobbanu și Emanuel Barica sunt botoșănenii care au ajuns în sezonul 14 pe scena ”Românii au talent”, acestora adăugându-li-se și Nic...

Benzar, reacție dură după ce Comisia de Recurs i-a redus suspendarea lui Hakim. ”Trebuia să mă omoare? Poate sunt interese!”

astăzi, 16:28
118

Comisia de Recurs a redus pedeapsa de 6 etape primită inițial de Hakim Abdallah la doar două, informație dezvăluită de Fanatik. Atacantul l-a accidentat grav la cap pe Romario Benzar în Bo...

Botoșănean de 20 de ani scos în cătușe din mașină!

astăzi, 14:36
367

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Vlăsinești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 20 de ani, din comuna Dângeni.Botoșăneanul e...