”La mulți ani, România!” – a răsunat în curtea unui colegiu din Botoșani (foto, video)

Elevii colegiului au purtat mănuși vopsite în culorile drapelului României, albastru, galben și roșu.

”La mulți ani, România!” – a răsunat în curtea unui colegiu din Botoșani (foto, video)

Respectând tradiția din ultimii ani, elevii și profesorii coordonatori de la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” Botoșani au sărbătorit în avans Ziua Națională a României, printr-o abordare inedită.

Activitatea, care s-a desfășurat miercuri, 29 noiembrie 2023, ora 10.45, pe terenul de sport al colegiului, a debutat cu intonarea imnului României de către toți cei prezenți.

Și în acest an Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” Botoșani are ,,Suflet de român”

Elevii colegiului au format conturul simbolic al României, iar în mijloc s-au aflat alți elevi  care au realizat un flash mob. Aceștia au dansat pe o melodie de inspirație populară.

La acțiune au participat toți elevii colegiului, care au purtat mănuși vopsite în culorile drapelului României, albastru, galben și roșu, iar coregrafia pusă în scenă a produs o imagine-simbol a României aniversate la 1 Decembrie.

Imaginile cu elevii colegiului participanți la acțiune ”doresc să transmită atât bucuria apartenenței la o națiune liberă și independentă, cât și o dovadă în plus că patriotismul se manifestă din suflet”, susține profesor Cristina Chiriac, directorul  Colegiului Național ,,Mihai Eminescu” Botoșani.

,,La mulți ani, România!”, au rostit în cor cei prezenți

Momentul inedit s-a încheiat cu urarea ,,La mulți ani, România!”, rostită în cor de toți cei prezenți, elevi și profesori, deopotrivă.

”Prin intermediul proiectului ,,Suflet de român” 2023, ne dorim promovarea valorilor morale superioare, educarea copiilor și tinerilor în spiritul valorilor civice și naționale, precum și a încrederii că iubirea de țară este datorie față de propriul neam și față de noi înșine”, a precizat profesor Cristina Chiriac.

 

 

 





 

 

Spune-ne opinia ta