Mari și mici, în Hora Unirii pentru a sărbători Ziua Națională a României (Foto)

Ziua Națională a României,prilej de mare sărbătoare pentru elevii Școlii Gimnaziale ”Dimitrie Brândză” Viișoara.

Mari și mici, în Hora Unirii pentru a sărbători Ziua Națională a României (Foto)

Miercuri, 29 noiembrie 2023, de la piticii de grădiniță, îndrumați de educatoarele Valentina Dobrincu și Alexandra Olaru, până la elevii din clasele V - VIII, coordonați de prof. Violeta Epure și Cristina Ceică, cu toții au dat dovadă de respect față de țară și față de eroii care s-au jertfit pentru realizarea idealului de veacuri al românilor: UNIREA. Elevii claselor primare, sub bagheta prof. Maria Moscalu și Layla Bahrin și a înv. Ovidiu Epure, au întregit programul activităților dedicate Zilei Naționale.

Părinții au fost alături de copii și cadre didactice în această zi emoționantă, ceea ce a dat dovadă că, din nou, colaborarea școală - familie contribuie la formarea viitorilor cetățeni ai comunei Viișoara și ai țării.

Momentul a fost completat de profesor de istorie Cristina Ceică, care a încercat, prin cuvintele rostite, să scoată în evidență importanța istorică a zilei de 1 decembrie 1918 și etapele care au fost parcurse pentru realizarea Marii Uniri. Mai mult, ea a citit elevilor săi o povestire istorică ,,Am fost și eu la Alba Iulia”, o povestire vibrantă, care să li se întipărească în minte și în suflet și de care să-și amintească mereu.

Elevii au purtat cu mândrie portul popular românesc, au recitat poezii patriotice, au interpretat cântece care au răsunat înălțător și au vibrat în inima și sufletele celor prezenți, care, în cele din urmă, s-au prins într-o horă a unirii.

”Punctul culminant al activităților dedicate Zilei Naționale l-a reprezentat vizita elevilor Școlii Gimnaziale Dimitrie Brândză în casa și în curtea ”monumentului viu” al Viișoarei, veteranul Ghiță Cojocariu, care este aproape de o vârstă cât Unirea, fiind născut în anul 1921. Bucurie și împlinire s-a citit pe chipul lui Moș Ghiță, iar copiii i-au ascultat, încă o dată, amintirile neuitate nici la această vârstă ale bravului erou”, a transmis prof. Cristina Ceică.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mircea Oprea: Cauze nobile servite prost

Marţi, 27 Februarie 2024
44

Proiectul ”Eminescu - o cultură, o rută”, împărțit cu orașul Bălți, ar fi avut menirea dezvoltării ”structurii turistice cu un nou traseu turistic cultural transfrontal...

Autoritățile locale din Coșula, evaluate în privința modului de gestionare a unei situații de urgență

Marţi, 27 Februarie 2024
60

Un nou exercițiu de verificare a modului de gestionare a unei situații de urgență de către autoritățile locale, până la sosirea pompierilor militari, s-a desfășurat, astăzi, la Coșul...

Botoșaniul are mai mulți șomeri decât luna trecută: aproape 1000 de botoșăneni de peste 55 de ani nu au un loc de muncă!

Marţi, 27 Februarie 2024
60

 La sfârșitul lunii ianuarie 2024, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani erau înregistrați 3.792 șomeri( din care 1.799 femei), r...