Mari și mici, în Hora Unirii pentru a sărbători Ziua Națională a României (Foto)

Ziua Națională a României,prilej de mare sărbătoare pentru elevii Școlii Gimnaziale ”Dimitrie Brândză” Viișoara.

Miercuri, 29 noiembrie 2023, de la piticii de grădiniță, îndrumați de educatoarele Valentina Dobrincu și Alexandra Olaru, până la elevii din clasele V - VIII, coordonați de prof. Violeta Epure și Cristina Ceică, cu toții au dat dovadă de respect față de țară și față de eroii care s-au jertfit pentru realizarea idealului de veacuri al românilor: UNIREA. Elevii claselor primare, sub bagheta prof. Maria Moscalu și Layla Bahrin și a înv. Ovidiu Epure, au întregit programul activităților dedicate Zilei Naționale.

Părinții au fost alături de copii și cadre didactice în această zi emoționantă, ceea ce a dat dovadă că, din nou, colaborarea școală - familie contribuie la formarea viitorilor cetățeni ai comunei Viișoara și ai țării.

Momentul a fost completat de profesor de istorie Cristina Ceică, care a încercat, prin cuvintele rostite, să scoată în evidență importanța istorică a zilei de 1 decembrie 1918 și etapele care au fost parcurse pentru realizarea Marii Uniri. Mai mult, ea a citit elevilor săi o povestire istorică ,,Am fost și eu la Alba Iulia”, o povestire vibrantă, care să li se întipărească în minte și în suflet și de care să-și amintească mereu.

Elevii au purtat cu mândrie portul popular românesc, au recitat poezii patriotice, au interpretat cântece care au răsunat înălțător și au vibrat în inima și sufletele celor prezenți, care, în cele din urmă, s-au prins într-o horă a unirii.

”Punctul culminant al activităților dedicate Zilei Naționale l-a reprezentat vizita elevilor Școlii Gimnaziale Dimitrie Brândză în casa și în curtea ”monumentului viu” al Viișoarei, veteranul Ghiță Cojocariu, care este aproape de o vârstă cât Unirea, fiind născut în anul 1921. Bucurie și împlinire s-a citit pe chipul lui Moș Ghiță, iar copiii i-au ascultat, încă o dată, amintirile neuitate nici la această vârstă ale bravului erou”, a transmis prof. Cristina Ceică.














 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...