Mari și mici, în Hora Unirii pentru a sărbători Ziua Națională a României (Foto)

Ziua Națională a României,prilej de mare sărbătoare pentru elevii Școlii Gimnaziale ”Dimitrie Brândză” Viișoara.

Mari și mici, în Hora Unirii pentru a sărbători Ziua Națională a României (Foto)

Miercuri, 29 noiembrie 2023, de la piticii de grădiniță, îndrumați de educatoarele Valentina Dobrincu și Alexandra Olaru, până la elevii din clasele V - VIII, coordonați de prof. Violeta Epure și Cristina Ceică, cu toții au dat dovadă de respect față de țară și față de eroii care s-au jertfit pentru realizarea idealului de veacuri al românilor: UNIREA. Elevii claselor primare, sub bagheta prof. Maria Moscalu și Layla Bahrin și a înv. Ovidiu Epure, au întregit programul activităților dedicate Zilei Naționale.

Părinții au fost alături de copii și cadre didactice în această zi emoționantă, ceea ce a dat dovadă că, din nou, colaborarea școală - familie contribuie la formarea viitorilor cetățeni ai comunei Viișoara și ai țării.

Momentul a fost completat de profesor de istorie Cristina Ceică, care a încercat, prin cuvintele rostite, să scoată în evidență importanța istorică a zilei de 1 decembrie 1918 și etapele care au fost parcurse pentru realizarea Marii Uniri. Mai mult, ea a citit elevilor săi o povestire istorică ,,Am fost și eu la Alba Iulia”, o povestire vibrantă, care să li se întipărească în minte și în suflet și de care să-și amintească mereu.

Elevii au purtat cu mândrie portul popular românesc, au recitat poezii patriotice, au interpretat cântece care au răsunat înălțător și au vibrat în inima și sufletele celor prezenți, care, în cele din urmă, s-au prins într-o horă a unirii.

”Punctul culminant al activităților dedicate Zilei Naționale l-a reprezentat vizita elevilor Școlii Gimnaziale Dimitrie Brândză în casa și în curtea ”monumentului viu” al Viișoarei, veteranul Ghiță Cojocariu, care este aproape de o vârstă cât Unirea, fiind născut în anul 1921. Bucurie și împlinire s-a citit pe chipul lui Moș Ghiță, iar copiii i-au ascultat, încă o dată, amintirile neuitate nici la această vârstă ale bravului erou”, a transmis prof. Cristina Ceică.














 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
776

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
76

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
300

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...