Competiție de curling la Cornișa, vor participa profesori din șase județe

Competiția are drept scop formarea și familiarizarea cadrelor didactice în jocul de curling și promovarea acestui sport în rândul elevilor din învățământul preuniversitar.

Competiție de curling la Cornișa, vor participa profesori din șase județe

   Foto: Captură Triavium

La Cornișa Aqua Park&Sports va avea loc o competiție inedită de curling. Cupa este organizată de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani în colaborare cu Cornișa și este primul campionat regional desfășurat la Botoșani.

Vor fi reuniți, în județul nostru, profesori din județele Iași, Bacău, Suceava, Neamț, Vaslui și Botoșani. Fiecare echipă are în componența sa cinci membri.

„Cupa Cornișa” la curling, ediția I, se va desfășura la baza de Agrement Cornișa AQUA PARK Botoșani, în perioada 08 - 09.12.2023.

Obiectivul final vizează organizarea unei competiții de curling în rândul elevilor botoșăneni până la sfârșitul anului școlar 2023-2024.

Curling este un joc de îndemânare, iar curlerii joacă pentru a câștiga și nu pentru a-și umili adversarii. Un jucător adevărat nu va căuta niciodată să își distragă adversarul sau să îl încurce în timpul jocului.

Prima regulă în curling, cea care stă la baza jocului de mai bine de cinci secole, este Spiritul. “The spirit of curling” cere de la fiecare jucător un comportament generos și respectuos, în timpul, dar și în afara competiției. (The Rule Book of Curling).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

România are platformă de promovare a turismului cultural, Botoșaniul figurează pe trei rute!

astăzi, 10:08
5

Turiștii români și străini pot descoperi noi destinații de călătorie din țara noastră, cu ajutorul platformei locale multimedia România Atractivă.Programul România Atrac...

Andone, înaintea meciului cu Mioveni: ”Trebuie să rămânem în Liga 1, indiferent de rezultat, indiferent de evoluție! Nu mă interesează!”

astăzi, 09:37
31

Va întâlni astăzi pe CS Mioveni în dublă manșă, iar turul va avea loc astăzi, de la ora 20:00, sperând și la un public numeros, care să împingă jucătorii de la s...

Rareș Prisacariu, printre prezentatorii unei gale la care nominalizați sunt Patriarhul României, președintele Academiei și Leon Dănăilă!

astăzi, 08:45
117

Ediția a XIII-a a Premiilor Radar de Media, sub genericul „Valori Contemporane”, va avea loc la Sala Luceafărul din bucurești, pe 11 iulie 2024.Printre nominalizații la categoria P...