Garda de Mediu Botoșani: "Primăria Curtești riscă o amendă între 5.000 și 15.000 de lei", pentru gunoiul incendiat duminică! FOTO, VIDEO

Reprezentantii Garzii de Mediu Botosani au urmarit imaginile prezentate de Stiri.Botosani.ro, luni dimineata, cu gunoiul menajer ce a fost incendiat in satul Agafton, cu doar o zi inainte ca acesta sa fie ridicat de firma ce colecteaza gunoiul din comuna Curtesti, si vor demara si un control la Primaria Curtesti.

Garda de Mediu Botoșani: "Primăria Curtești riscă o amendă între 5.000 și 15.000 de lei", pentru gunoiul incendiat duminică! FOTO, VIDEO

Comisarul-sef al Garzii de Mediu Botosani, Lucia Ureche, a declarat ca amenda pentru cele intamplate la Agafton se incadreaza intre 5.000 de lei si 15.000 de lei, conform Art. 61 din Legea 211/2011.

"Acum am vazut si noi imaginile prezentate de dumneavoastra. Primaria risca o contraventie pentru nerespectarea prevederii Legii 211/2011. Pentru administratiile publice amenda este intre 5.000 si 15.000 de lei", a spus Lucia Ureche.



10.000 de lei, amenda pentru Primaria Corni!

In acelasi articol de lege s-a incadrat si amenda aplicata Primariei Corni, pentru deseurile aruncate in apropierea Siretului, problema prezentata tot intr-un articol pe Stiri.Botosani.ro. (DETALII AICI

In comuna Corni, la marginea satului, in apropiere de balastiera, se afla un depozit improvizat de deseuri menajere, iar atunci cand au protestat in fata Primariei, satenii au reclamat si problema gunoiului aruncat in apropiea Siretului.

Garda de Mediu Botosani a fost in control si a aplicat o amenda de 10.000 de lei, insa legea spune ca se poate achita in 48 de ore jumatate din amenda minima, in cazul de fata amenda minima prevazuta de lege fiind de 5.000 de lei.

"La Corni am aplicat o amenda. Din punct de vedere legal treaba nu este corect gestionata acolo. Am descoperit ca oamenii duc fan deteriorat, gunoi de grajd si pe langa asta mai duc si ce nu le mai trebuie pe langa casa, ceea ce nu este corect. Amenda a fost 10.000 de lei la Corni, dar legea prevede ca beneficiu ca poate plati in 48 de ore jumatate de minimul amenzii. Eu ca organ constatator sunt obligata sa-i acord acel beneficiu. Primaria are obligatia de a asigura si monitorizarea serviciului de gestionare a deseurilor pe care il are contractat cu un operator", a mai spus comisarul sef al Garzii de Mediu Botosani.




 

 

Spune-ne opinia ta