Planul Județean pentru Gestionarea Deșeurilor de la Botoșani a fost avizat de Agenția pentru Protecția Mediului

Planul Județean pentru Gestionarea Deșeurilor de la Botoșani a fost avizat de Agenția pentru Protecția Mediului

 

Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani a emis „Avizul de mediu” pentru Planul Județean pentru Gestionarea Deșeurilor de la Botoșani.

Anunțul a fost făcut de Consiliul Județean Botoșani care a explicat că acesta este un instrument de planificare pentru un managementul performant al deșeurilor, astfel încât acestea să aibă un impact cât mai redus asupra mediului și a sănătății umane.

„De la preluarea mandatului am acordat o importanță deosebită problemelor de mediu, pentru că toți ne dorim să trăim într-o lume mai curată. Alături de colegii din conducerea executivă a Consiliului Județean și de specialiștii aparatului tehnic ai instituției, am căutat soluții pentru deblocarea unor proiecte importante, precum Planul Județean pentru Gestionarea Deșeurilor”, a explicat într-un comunicat de presă Doina Federovici, președintele Consiliului Județean.

Aceeași sursă a mai explicat că  Planul Județean pentru Gestionarea Deșeurilor realizează o diagnoză a sistemului actual de gestiune a deşeurilor şi o prognoză a evoluţiei cantităţilor de deșeuri municipale. Pe baza acestor prognoze s-a realizat proiectarea unei viziuni strategice asupra reorganizării gestiunii deșeurilor municipale, care constituie baza de la care se vor elabora proiectele de investiții cu finanțare națională și europeană din programele de mediu.

„Este momentul unei schimbări fundamentale în stilul nostru de viață, astfel încât să lăsăm o amprentă cât mai puțin vizibilă asupra naturii. Noi, ca autoritate publică, facem tot ce ne stă în puteri pentru a îndrepta unele situații care nu au funcționat cum trebuie până acum, am identificat soluții pentru optimizarea activității de la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Stăuceni, iar lucrurile încep să prindă contur”, a mai spus Doina Federovici.

 

Spune-ne opinia ta