La Răchiți a început reabilitarea, modernizare și extinderea de la Școala Gimnazială și Grădinița “Petru Șușter Costești”

La Răchiți a început reabilitarea, modernizare și extinderea de la Școala Gimnazială și Grădinița “Petru Șușter Costești”

Administrația locală de la Răchiți a început reabilitarea, modernizare și extinderea de la Școala Gimnazială și Grădinița “Petru Șușter Costești”, o investiție în valoare de 2.522.340 lei și care se realizează prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2.

Acest lucru după ce anul trecut a reușit să ducă la bun sfârșit reabilitarea și modernizarea școlii primare din Costești, o altă lucrare realizată prin PNDL, și a cărei valoare a ajuns la 1.207.423,00 lei.

După cum a explicat primarul comunei Răchiți, Florin Bulgaru, imediat după ce anul trecut au fost finalizate lucrările la Școala Gimnazială și Grădinița “Petru Șușter Costești”, elevii au fost mutați, iar acum s-a dat startul lucrărilor la școala primară.

Din cei peste 500 de copii din comună, mai bine de jumătate învață la Costești, cel mai mare sat al comunei.

“Am început reabilitarea școlii și sperăm ca anul acesta să finalizăm lucrările. Iar dacă tot vorbim de satul Costești, am finalizat extindere de apă pentru Satul de Jos, iar anul astă, din banii proprii, intenționăm să facem un puț de mare adâncime ca să rezolvăm problema apei. Sperăm să găsim și apă. Tot aici continuăm lucrările la baza sportivă multifuncțională și, ca perspectivă, așteptăm semnare contract din fonduri nerambursabile pentru asfalt și aducțiunea de apă potabilă”, a declarat primarul comunei Răchiți, Florin Bulgaru.

 

Spune-ne opinia ta