Florin Cîțu a finalizat Legea Bugetului de Stat pe 2021. Din acest an sporurile vor mai fi acordate bugetarilor doar pe bază de performanță

Florin Cîțu a finalizat Legea Bugetului de Stat pe 2021. Din acest an sporurile vor mai fi acordate bugetarilor doar pe bază de performanță

Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat astăzi, luni, că Legea bugetului de stat pentru anul 2021 este finalizată și va fi lansată în dezbatere publică începând de mâine.

Legea bugetului de stat pentru anul 2021 urmează să fie trmisă de Guvern în Parlament, pentru a fi votată, iar după cum a anunțat premierul României, ţinta de deficit rămâne asumată la "7 - 7,1%".

La finele săptămânii trecute, Florin Cîţu, a vorbit și despre sporurile pe care le vor primi din acest an bugetarii, anunțând că acestea vor fi legate de performanță.

„Vă pot spune cât sunt sporurile, în jur de 600 de milioane de lei, ceea ce am identificat în acest moment, dar la buget veţi vedea exact cum vor arăta aceste sporuri. Eu vă spun că subvenţiile nu vor mai fi la nivelul anului trecut şi revin asupra acestui lucru. Companiile de stat cu pierderi care vor să beneficieze de subvenţii de la buget trebuie să vină cu un program de reformă, de restructurare, care să arate că pot să meargă, să fie pe profit în câţiva ani de zile. Dacă nu, nu vor primi subvenţiile şi vor trebui să se descurce cu banii pe care îi au”, a declarat Florin Cîţu.

 

Spune-ne opinia ta