27 de utilaje intervin pentru deszăpezirea drumurilor județene din Botoșani. Până în acest moment au fost împânzite aproape 1.200 de tone de material antiderapant

27 de utilaje intervin pentru deszăpezirea drumurilor județene din Botoșani. Până în acest moment au fost împânzite aproape 1.200 de tone de material antiderapant

Consiliul Județean Botoșani a anunțat astăzi că în condițiile unor căderi de zăpadă abundente și viscolul de la sfârșitul săptămânii trecute, dar și din această dimineață, Direcția Județeană de Drumuri și Poduri a avut de făcut mai multe intervenții pe drumurile județene administrate.

În total, s-a acționat cu 27 de utilaje iar până în acest moment, peste 1.160  de tone de material antiderapant au fost împânzite pe drumurile din județ.

„Am acționat încă de la primele ore ale dimineții de sâmbătă pe toate cele patru zone de deszăpezire, punând accent pe drumurile cu un trafic intens. Din momentul începerii intervenției și până astăzi la ora 10:00, toate cele 27 de utilaje dotate cu pluguri și răspânditoare ale firmelor care asigură deszăpezirea celor 652 de kilometri de drumuri județene au ieșit pe trasee și au răspândit 1.160  de tone de material antiderapant, 256 de tone fiind răspândite doar în această dimineață. Am ieșit pe teren să verific desfășurarea intervențiilor și pot să spun că în condițiile meteo date, situația de pe drumurile județene este bună. Vom continua să acționăm pe toate sectoarele de drum, pentru că vrem ca circulația pe drumurile județene să se facă în condiții de maximă siguranță”, a explicat într-un comunicat de presă vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta.

În această dimineață, se circula cu dificultate pe drumurile județene din nordul și din estul județului și pe o serie de drumuri expuse viscolului: DJ 293 (Dorohoi – Dumeni – Havârna – Mileanca – Coțușca), DJ 291D (Ibănești – Cristinești), DJ 292 (Săveni – Vorniceni),   DJ 292 și DJ 296 (Dorobanți – Corlăteni), DJ294 (Gulioaia – Dângeni).

„Pe DJ 294C, în zona localității Borolea, drumul a fost blocat pentru puțin timp din cauza viscolului. S-a intervenit rapid cu utilaje iar circulația a fost reluată în condiții de siguranță. Pe unele  sectoare de drum, din cauza viscolului, se circulă în condiții de iarnă, de aceea facem apel la conducătorii auto să-și ia toate măsurile de precauție pentru a nu rămâne blocați. Noi vom continua să acționăm iar pe parcursul acestei zile voi reveni în zonele unde natura ne cauzează probleme. În acest moment, toți șefii bazelor de deszăpezire patrulează pe drumurile arondate și verifică starea drumurilor. Avem stocul necesar de material antiderapant și utilajele necesare pentru a face față provocărilor iernii, în toate cele patru baze”, a mai sursa citată.

Consiliul Județean Botoșani a mai precizat că valoarea deszăpezirii drumurilor județene pentru toată perioada de iarnă este estimată la aproximativ 10 milioane de lei.

Consiliul Județean Botoșani a mai adăugat că înainte de a porni în călătorie, șoferii pot afla starea drumurilor apelând la Dispeceratul Direcției Județene de Drumuri și Poduri Botoșani, telefon 0231/510.792.

 

Spune-ne opinia ta