DN 28B - Botoșani - Târgu Frumos și DN 29D – Botoșani – Ștefănești, finanțate prin Legea Bugetului pe 2021

DN 28B - Botoșani - Târgu Frumos și DN 29D – Botoșani – Ștefănești, finanțate prin Legea Bugetului pe 2021

Două obiective majore din Botoșani vor fi finanțate din bugetul pe anul 2021 după ce Legea Bugetului României a întrunit astăzi votul necesar din partea parlamentarilor români pentru a fi trimisă spre promulgare.

Este vorba de despre DN 28B – Botoșani - Târgu Frumos și DN 29D – Botoșani - Ștefănești, drumuri pentru care administrația locală și județeană face intervenții de mai mulți ani și care urmează a fi modernizate din acest an.

DN28B leagă orașul Târgu Frumos și municipiul Botoșani. Drumul a fost propus pentru reabilitare în 2018 de CNAIR fiind alocată suma de 57 de milioane de euro. CNAIR a semnat, în data de 20 mai 2020, contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor la DN28B Târgu Frumos-Botoșani, în lungime de 71,512 kilometri, iar licitația a fost câștigată de către asocierea Aqua Parc – Mavgo Holding – Vahostav – Trameco. Pe teritoriul județului Iași vor fi reabilitați 33 km, iar în județului Botoșani 39 km. Pe lângă refacerea drumului, investiția mai cuprinde reabilitarea a opt poduri pe tot traseul și construirea unuia nou.

Pe de altă parte, DN 29D - Botoșani-Ștefănești a primit deja de la Ministerul Transporturilor autorizația de construire și prevede construirea a 42,739 km de drum modernizat, cinci poduri și trei viaducte noi, trei poduri reabilitate. Lucrările care fac obiectul autorizării străbat localitățile Botoșani, Ștefănești, Stăuceni, Gorbănești, Trușești, Durnești și Blândești. Pentru sectoarele cu teren instabil este prevăzută execuția de viaducte. Valoarea lucrărilor autorizate este de 188.585.904,73 lei fără TVA. Contractul a fost atribuit Asocierii AUTOTEHNOROM S.R.L. – S.C. OPR ASFALT S.R.L. – OBRAS PUBLICAS Y REGADIOS S.A. – S.C. EVALCONS TECH S.R.L. și are o durată de execuție de 24 de luni, cu o perioadă de garanție a lucrărilor oferită de constructor de 84 de luni.

 

Spune-ne opinia ta