Pentru ca in perioada Sarbatorilor Pascale botosanenii sa fie siguri ca vor cumpara carne de miel si nu carne de caine, care este asemanatoare, reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Botosani au prezentat diferentele dintre carcasa de miel si cea de caine, intr-o sedinta a Comisiei pentru Protectia Consumatorilor, ce a avut loc la Prefectura.
Specialistii DSVSA Botosani amintesc botosanenilor ca este interzisa comercializarea carnii de miel in spatii improvizate, in care nu se asigura temparaturile adecvate de pastrare a carnii.
În Piața Centrală există două puncte autorizate de unde se poate cumpăra carnea de miel pentru Paște. În judeţul Botoșani sunt cinci abatoare unde se pot sacrifica miei, două la Darabani şi câte unul la Răchiţi, Roma şi Dracşani.
Carnea care pleacă din aceste abatoare este însoțită de un certificat de sănătate publică şi obligatoriu este marcată cu o ştampilă ovală ceea ce demonstrează că este bună pentru consum.