ATENTIE! DSVSA Botosani: "Diferentele intre carcasa de miel si cea de caine"

Odată cu apropierea sărăbătorilor de Paște autoritățile sanitar-veterinare, dar și cei de la Protecția Consumatorului, sunt în alertă. Sacrificarea mieilor se poate realiza numai in unitati de abatorizare autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare pentru sacrificarea de ovine, atrag atentia cei de la DSVSA. 

ATENTIE! DSVSA Botosani: "Diferentele intre carcasa de miel si cea de caine"

Pentru ca in perioada Sarbatorilor Pascale botosanenii sa fie siguri ca vor cumpara carne de miel si nu carne de caine, care este asemanatoare, reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Botosani au prezentat diferentele dintre carcasa de miel si cea de caine, intr-o sedinta a Comisiei pentru Protectia Consumatorilor, ce a avut loc la Prefectura.

Specialistii DSVSA Botosani amintesc botosanenilor ca este interzisa comercializarea carnii de miel in spatii improvizate, in care nu se asigura temparaturile adecvate de pastrare a carnii.

În Piața Centrală există două puncte autorizate de unde se poate cumpăra carnea de miel pentru Paște. În judeţul Botoșani sunt cinci abatoare unde se pot sacrifica miei, două la Darabani şi câte unul la Răchiţi, Roma şi Dracşani.

Carnea care pleacă din aceste abatoare este însoțită de un certificat de sănătate publică şi obligatoriu este marcată cu o ştampilă ovală ceea ce demonstrează că este bună pentru consum.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-au oprit sau nu căutările lui Ayan pe timpul nopții? Mărturisirea unui localnic: ”Aici pot confirma!” (Foto)

astăzi, 10:34
300

Din fericire, copilul a fost găsit luni de către polițiști. Micuțul era nevătămat, fiind predat imediat medicilor pentru a fi evaluat medical.Dispărut de duminică, în jurul orei 15....

Percheziții, în această dimineață, la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani! (Foto)

astăzi, 10:10
646

Anchetatorii DGA au descins în această dimineață la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani, fiind vizate persoane din conducerea unității medicale.Pentru moment, a fost sig...

(P) Descoperă Logiscool - O alegere excelentă pentru copilul tău!

astăzi, 09:55
31

Ești în căutarea unei activități extrașcolare care să fie atât cool, cât și educativă pentru copilul tău?Cei de la Logiscool nu se rezumăm doar la a preda cursuri de prog...