Plante pe care mulți le țin în casă, dar sunt periculoase! Cu ce le înlocuim

Există câteva plante total nerecomandate pentru a fi ținute în casă. În caz contrar, vă veți simți sleiți de putere sau fără chef de viață.

Plante pe care mulți le țin în casă, dar sunt periculoase! Cu ce le înlocuim

Iată care sunt plantele de care trebuie să te ferești și ce plante ar trebui să ai în casă, potrivit lui Mihail Platonov, autorul cărții “Vampirii și donatorii casei. Secretele protecției energetice”, ne spune Doctorul Zilei.

Orhideea este deosebit de periculoasă pentru casa în care locuiesc oameni nehotărâți, cu voința slabă. Pentru aceștia, orhideea funcționează ca o pompă, absorbindu-le energia. Cel mai acut, vampirismul orhideei se manifestă dis-de-dimineață și în timpul nopții.

Feriga este un puternic vampir energetic. Pentru a se putea dezvolta normal are nevoie de foarte multa energie. Astfel, o puteti aseza pe televizor, ca să absoarbă acea energie negativă și nu pe a noastră.

Chiparosul, desi este un puternic purificator al aerului, nu este indicat sa-l avem in locuințele noastre (in antichitate era numit arborele morții).

Tuia, la rândul ei, este plantă vampir. Plasată în camera unde petreceți mai mult timp, vă poate pune viața în pericol.

Florile uscate sunt și ele vampiri, dar într-o măsură mai redusă, comparativ cu cele veștejite. În general, materia moartă atrage întotdeauna forțele necurate.

Este important de reținut ca plantele nu trebuie amplasate în dormitoare, deoarece în timpul nopții absorb oxigen și degajă dioxid de carbon.

În plus, noaptea plantele eliberează energia negativă: ciclul lor energetic este programat pe absorbția diurnă a informației negative și purificarea nocturnă, prin eliminarea energiei negative.

Firește, nu toate plantele vampiri intră în categoria celor care trebuie ținute departe de casă. Anumite plante, precum ferigile, îi ajută pe unii, iar altora le pot face rau. Totul depinde de sistemul energetic al fiecărei persoane în parte.

 

Plante care dau energie

Mușcata cu flori roșii sau albe, cu frunzele ușor încrețite. Mușcata posedă o energie pozitivă foarte puternică. Este suficient să stăm lângă o mușcată timp de 10-15 minute și ne vom simți odihniți, cu forțele refăcute.

Ficusul este o plantă benefică omului. Lui i se datorează atmosfera plăcută și bunăstarea din casă. Iritarea și furia dispar tot datorită prezenței ficusului. Asupra persoanelor irascibile are un efect calmant, acționează cu blândețe, abia perceptibil, calmând accesul de agresivitate. Este important să fie așezat într-un loc unde să nu primească direct lumina de la soare.

Cactusul ne ajută să ne completăm energia și, în același timp, poate înlătura energia negativă. Poate fi amplasat în fața monitorului computerului, preluând o parte din energia negativă.

Ciuboțica cucului este ideală pentru echilibrarea energiei, neutralizează conflictele și, de aceea, este bine să fie amplasată la ferestrele încăperilor unde apar frecvent emoții negative.

Violetele – nu suportă în casă energiile inferioare, pasiunile exagerate, scandalurile. Nu suportă nici atitudinea prea familiară față de ele, deci nu are rost să le mângâiați frunzele catifelate, pentru că se supără și se îmbolnăvesc. Violetele pot să ne echilibreze stările emoționale, în schimb se întristează ele. Ele sunt un purificator al spațiului.

Ciclama face ordine în energetica locuinței. Deosebit de utilă în casele în care locuiesc oameni cu voința slaba. Energetica acestor case este instabilă, depinzând de starea de spirit a locuitorilor lor, de persoanele venite în vizită etc. Ciclama unifică fragmentele disparate, răzlețe, încercând să creeze un spațiu unitar.

Azaleea menține în casă energetica bunei dispoziții, neutralizând toate enegiile egoiste. Persoanele care au nevoie să-și suplimenteze energia din afară, trebuie să aibă neapărat în casă azalee, deoarece ele sunt capabile să-i “hrănească” pe oameni cu energie deosebită, creatoare.

Rozmarinul înlătură oboseala, frica, anxietatea, panica, astenia. Rozmarinul este foarte indicat persoanelor în vârstă și femeilor însărcinate. Ameliorează toxicoza și irascibiltatea.

Arborii Bonsai sunt arbuști miniaturali, crescuți forțat în condiții impuse de om, în ghivece speciale. Un bonsai este benefic în casele dominate de spiritul materialismului, pentru ca el are capacitatea de a abate gândurile de la lumea materială spre lumea spirituală. Bonsaii îi ajută pe oameni să perceapă lumea, îi face mai sensibili, le dezvoltă intuiția, îi ajută să se schimbe, să-și schimbe concepția despre lume, iar aceasta este uneori principala cale spre vindecarea trupului și a spiritului, potrivit jurnalul.ro.

Deosebit de utili pentru reglarea energeticii casei sunt copăceii bonsai cu forma rotundă a coroanei.


Plante vampir-donatoare

Begoniile sunt plante vampir, dar folositoare, in special pentru casele in care vine multa lume. Begonia absoarbe ca un aspirator toata energia, iar dupa un timp reda casei doar energia pozitiva.

Ingrijind trandafirii, oamenii isi transfera surplusul energetic asupra lor si de aceea toti cei care se considera donatori pot sa cultive fara grija trandafiri. Persoanelor carora nu le este suficienta propria energie le sunt contraindicati trandafirii, deoarece le provoaca anxietate si irascibilitate. Trandafirii nu “suporta” pisicile, dar se “inteleg” bine cu cainii.

Florile naturale tăiate sunt donatori până când încep să moară. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Legea închisorii la domiciliu a trecut de Parlament

astăzi, 16:41
32

Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege potrivit caruia executarea pedepselor la domiciliu se poate realiza doar in cazul condamnarilor de maximum un an, cu exceptia faptelor comise...

Prinsă în piață cu aproape 80 de pachete de țigări de contrabandă

astăzi, 15:18
117

Poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale nr. 4 Dorohoi aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au depistat merți,  la o unitate economică din Bazarul Central Dorohoi, o femeie de 50 de an...

Dumitru Dragomir, după achitare: "Eram pregătit să mă sinucid. Mi-au făcut viaţa un chin"

astăzi, 14:30
156

Fostul preşedinte al LPF susţine că avea în minte un plan în cazul în care ar fi fost condamnat de Curtea de Apel pentru delapidare.”Mi-au făcut viaţa un chin! Cine &i...