DAN LUPU - Gloria se construieste, talentul se cultiva!

DAN LUPU - Gloria se construieste, talentul se cultiva!

DAN LUPU

Dan Lupu este, dincolo de tot si toate, un "laurian". Actor trecut prin mai toate formele artistice pe care le impune talentul actoricesc, Dan Lupu pare sa fie, la cei 26 de ani, pornit pe un drum bine croit si, mai ales, un drum batut cu maturitate si decenta, fara compromisuri, dar si fara exagerari inutile.

Nascut pe 13 martie 1983, in Botosani, Dan Lupu a urmat cursurile Scolii Generale 12, apoi Colegiul National A.T.Laurian, liceu care i-a oferit prilejul fericit de a patrunde tainele scenei sau macar de a ispiti lumea misterioasa a teatrului.

A terminat liceul in glorie, triumfand la propriu pe scena Festivalului Lyceum, unde a obtinut Premiul pentru interpretare masculina. Juca "Cerere in casatorie", alaturi de partenera sa, colega de liceu, Andreea Ceplinschi, spectacolul fiind indrumat de actorul Mihai Dontu. Era anul de gratie 2002.

De la Lyceum, Dan Lupu s-a oprit la Bucuresti, unde a dat examen la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale", Facultatea de Teatru, Sectia Actorie, facultate pe care a absolvit-o in 2006, la clasa profesorilor Adriana Popovici si Doru Ana.

Muncitor si dornic de experiente artistice, Dan Lupu a facut roluri de film, teatru, televiziune, a prezentat festivaluri si a acceptat orice provocare menita sa il duca macar cu un pas inainte pe lungul drum al perfectionarii sale ca actor. Ba chiar a regizat propriile spectacole. A lucrat cu actori de renume, de la fiecare preluand forta si temeinicia de care un actor are nevoie pentru a dainui. 

Dan Lupu spune despre sine ca ii place sa danseze, dar nu se da in laturi de la scrima, lupte scenice, alpinism, bicicleta, role, patinaj, inot, handbal, volei.

In urma cu doi ani, a fost distins cu Premiul pentru cel mai bun spectacol la sectiunea grup al Galei tanarului actor HOP Mangalia, Romania, cu spectacolul "In Asteptare", regia sa.
 
Tot in 2007, a obtinut pentru acelasi spectacol Premiul pentru cea mai buna coregrafie la Festivalul International de Teatru Universitar Casablanca, Maroc.

O activitate sustinuta si care se pare ca ii face mare placere este dublajul de film sau desene animate, filme difuzate pe Disney Channel. Anl trecut a avut un rol episodic in Fetele Marinarului, serial tv, regia Vali Hotea, de la Antena 1, dar si in Vocea Inimii, regia Doina Zotinca, Mihai Bauman, tot pe Antena 1. A facut si videoclipuri Mtv, in regia lui Cristi Nemescu, dar si spoturi publicitare.
 

Si este abia la inceput. Dan Lupu nu face parte dintre actorii care asteapta. Pentru ca frumusetea vine jucand, iar jocul inalta.

VEZI AICI MAI MULTE FOTOGRAFII

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Desfășurare impresionantă de forțe la liceul din Trușești: Exercițiu de simulare a unui cutremur - FOTO

Miercuri, 19 Septembrie 2018
1208

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani a desfăşurat miercuri, între orele 11.00 – 15.00, la Liceul "Demostene Botez" din ...

"Aniversarea" și "Bocitoarele vesele", în acest weekend la Teatrul Eminescu!

Miercuri, 19 Septembrie 2018
163

Sâmbătă, 22 septembrie, la ora 18.00, Teatrul Mihai Eminescu din Botoșani a programat spectacolul cu trei nominalizări la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea, în 2016: pentru cel m...

​Au fost finalizate lucrările de asfaltare pe drumul județean DJ 293 Dumeni - Havârna - FOTO

Miercuri, 19 Septembrie 2018
265

În cursul zilei de marți, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta, a efectuat o vizită în teritoriu pentru a verifica lucrările recent finalizate și calitatea st...