Unde vedem EURO 2016? TVR se chinuie sa obtina meciurile nationalei!

Unde vedem EURO 2016? TVR se chinuie sa obtina meciurile nationalei!
EBU scade din pretenţii pentru ca TVR să achiziţioneze Euro 2016, dar postul public are mari probleme în a prezenta o scrisoare de garanţie pentru cele 23 de meciuri pe care și le dorește.

Zilele trecute, o comisie impresionantă de la EBU, Uniunea Europeană de Radio și Televiziune, a venit special în România pentru a discuta cu şefii postului public. Totul despre şansele ca postul naţional să poată transmite în direct, în vara anului viitor, Campionatul European din Franța.

"După plecarea lui Stelian Tănase se pare că șansele noastre cresc, dar nimic nu este clar în acest moment. A dispărut «duşmanul lui Ponta», asta zice toată lumea, acum aşteptăm şi ajutorul Guvernului", spun cei din postul public.

DECEMBRIE, ULTIMA STRIGARE

"Şefa EBU a venit la Bucureşti, unde a avut o discuţie de cîteva ore cu cei care conduc în acest moment televiziunea. Costi Şerbu, care pînă de curînd era exilat de Tănase, a fost de această dată omul care a purtat negocierile şi a făcut tot ce a putut pentru a trage de timp în ce privește prezentarea unei scrisori de garanţie! A primit din partea comisiei termen limită luna decembrie. Să nu uităm că TVR trebuia să prezinte scrisoarea de garanţie încă din martie!", dezvăluie oameni din TVR.

Pentru că nu a avut respectiva garanție, TVR pierdea exclusivitatea pentru Euro 2016. DolceSport a achiziţionat toate cele 51 de partide de la turneul final din 2016, dintre care 28 în exclusivitate.

DE LA 6 LA 3,5 MILIOANE

Restul de 23 de partide destinate unui post liber la retransmisie, numit free to air, au rămas în joc. Acum, după mai bine de trei ore de discuţii cu cei de la EBU, s-a ajuns la un nou acord pentru suma de 3,5 milioane de euro pentru ca TVR-ul să poată transmită aceste meciuri, printre care şi toate partidele echipei naţionale.

"E o performanță mare pentru că la începutul anului se vorbea de 6 milioane, în aprilie de 4,5 milioane, iar acum oficialii EBU au cedat pînă la această sumă!", mai spun oamenii din TVR.

sursa: gsp.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
8

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
90

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...

Primii fermieri despăgubiți în acest an din cauza secetei și a grindinei. ”Am fost la un fermier din județul Botoșani…”

astăzi, 14:25
72

Echipele din cadrul Clubului Fermierilor Români (CFRO) Broker de Asigurare au un program încărcat în aceste zile în care se fac constatări în câmp acolo unde ferm...