Simona Halep, criticată de CTP! "Aproape s-a bătut singură"

Simona Halep, criticată de CTP! "Aproape s-a bătut singură"

Simona Halep - Kiki Bertens 4-6, 4-6. Simona Halep a fost criticată de Cristian Tudor Popescu, după eșecul din finala de la Madrid, înregistrat în fața lui Kiki Bertens.

”Scorul meciului Halep-Bertens trebuie citit așa: 4-2, 0-6, 4-4. Deci, în afara acestui 6-0 pe care Bertens i l-a dat Simonei la mijlocul meciului, Simona a fost fie în avantaj, 4-2, fie la egalitate cu olandeza, 4-4.

Simona a pierdut pentru că a vrut să câștige jucând excesiv pe reverul adversarei, fără să recurgă la jocul ei secund, agresiv, cu inițiativă. Kiki Bertens, la 4-2 și-a luat inima în dinți, a riscat lovituri tari, la limită, a pus scurte, i-au reușit și încrederea ei a crescut progresiv.

Când Simona a înțeles că trebuie să atace și să riște a echilibrat imediat jocul, dar era prea târziu pentru că Bertens și-a păstrat breakul din setul doi servind excepțional. Așa cum spuneam înainte de această finală decizia a fost la Simona: aproape s-a bătut singură!”, a scris pe Facebook reputatul jurnalist.

Bertens câştigă în premieră la Madrid, după ce anul trecut a jucat finala, şi va urca pe locul 4 WTA. Ea a mai învins-o pe Halep în ultimul act al unui turneu, anul trecut, la Cincinnati.

Calificarea în finală este recompensată la Madrid cu un premiu de 608.700 de euro şi cu 650 de puncte WTA. Câştigătoarea trofeului va primi 1.202.520 de euro şi 1.000 de puncte WTA.

Simona Halep a câştigat în 2017 şi 2016 turneul organizat de Ion Ţiriac, iar anul trecut a ajuns în sferturi. În 2014, Halep a jucat finala Madrid Open, pierdută în faţa rusoaicei Maria Sharapova, arata Digisport.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Școala performanței: Elevii din Botoșani au participat la Concursul Județean ”Ioan Țicalo”

astăzi, 12:45
8

Obiectivul principal al concursului este de a încuraja dezvoltarea spiritului de competiție și a interesului pentru studiul limbii și literaturii române și al matematicii, evaluarea co...

Atenție, părinți! Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, medicii l-au resuscitat două ore în zadar!

astăzi, 12:17
1312

Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, luni noaptea, în jurul orei 22:00.Tragedia s-a petrecut la Pașcani. Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Pa...

Tribunalul Botoșani invită instituțiile interesate să preia fără plată mijloace fixe sau obiecte de inventar!

astăzi, 11:48
138

Potrivit adresei Tribunalului Botoșani, ”bunurile aprobate pentru casare/declasare nu sunt în stare de funcționare, dar pot fi utilizate ca piese de schimb sau date alte întrebuin...