Seminar la Bucecea cu maestrul artelor martiale JANG HEE CHANG! FOTO

Seminar la Bucecea cu maestrul artelor martiale JANG HEE CHANG! FOTO
In perioada 24 - 26 iulie 2015, Orașul Bucecea a fost onorat cu prezenta maestrului JANG HEE CHANG, invitat in orașul nostru pentru un seminar tehnic național de HAPKIDO aflat la prima ediție.

Evenimentul s-a desfășurat în sala de sport a Orașului Bucecea cu sprijinul Primăriei Orașului Bucecea, acțiune ce face parte din programul “DESCOPERA ARTELE MARTIALE COREENE promovat de C.S. TOTAL TAEKWONDO BOTOSANI. La seminar au participat echipe din București, Constanta, Sibiu, Sovata si Botoșani.

Seminarul s-a desfășurat pe durata a trei zile, din care doua zile de pregătire, iar in cea de a treia fiind organizat un concurs ce a avut mai multe probe, printre care cea mai inedită fiind proba de stingere a lumânărilor cu lovituri de braț (probă destinată copiilor), dar si probele de sărituri, autoapărare sau spargeri fiind apreciate de spectatori. Asistenta a fost pur si simplu uimită de metodele, tehnicile si profesionalismul maestrului JANG HEE CHANG, procedeele spectaculoase prezentate de domnia sa într-o atare manieră încât au fost asimilate cu ușurință chiar şi de cei mai mici participanți la seminar.

In prima zi de seminar, maestrul JANG HEE CHANG a organizat o scurtă ceremonie în cadrul căreia CIOBANU COSMIN din echipa C.S. TOTAL TAEKWONDO BOTOȘANI, PETRU IULIAN si BRASOVEANU MARIUS din cadrul echipei Sibiu, au primit diplome de instructor. CATALIN CHIRIAC, președintele C.S. TOTAL TAEKWONDO BOTOSANI, după ce anul trecut a fost desemnat reprezentant al federației WORLD HAPKIDO AND KUMDO FEDERATION, in acest an, împreună cu IONESCU CRISTINA, președinte SHINLING DOJANG CONSTANTA, au primit aprecieri și au fost premiați pentru implicarea in dezvoltarea HAPKIDO-ului in Romania.

Hapkido este o formă de autoapărare care se folosește de blocarea articulațiilor, tehnici preluate de alte arte marțiale și alte tipuri de lovituri. Hapkido utilizează tehnici de luptă cu rază de interacțiune lungă și scurtă, lovituri din săritură, lovirea și manipularea punctelor de presiune, blocarea articulațiilor sau aruncări la distanțe mici. Hapkido accentuează deplasarea circulară, mișcările lipsite de rezistență și controlul adversarului. Practicanții caută să câștige avantaje în fața oponenților cu ajutorul jocului de picioare și poziția corpului pentru a balansa raportul de forțe, evitând să folosească forța împotriva forței.

Toate aceste metode oferă grație și spectaculozitate, pe lângă practicabilitatea acestui gen de arte marțiale. Maestrul a făcut senzație cu viteza, agilitatea si precizia de care da dovada, dar ne-a încântat si cu talentul sau de povestitor, împărtășindu-ne foarte multe informații despre Coreea, despre mediul social, sistemul educațional, si multe altele, toate presărate cu glume si momente hazlii.

Maestrul a fost surprins intr-un mod plăcut de faptul ca, la antrenamente, au participat si copii de 5-6 ani, fiind o dovada a faptului ca artele marțiale coreene nu au vârsta, putând fi practicate de către oricine si oricând. După cum bine se știe, artele marțiale nu înseamnă doar contact fizic sau tehnici de autoapărare, ci reprezintă un întreg sistem de educare in care se pune mare accent pe respect si disciplina. Noi promovăm mișcarea, o conduită morală curată si un sistem bazat pe non-violenta, respect, disciplină, respect si fair-play. Se știe că în artele marțiale se regăsesc mai multe forme de însănătoșire si o cale a armoniei si de aceea suntem bucuroși ori de câte ori cineva ne calcă pragul să poată gusta din cultura coreeană ce devine tot mai populară pe glob.

Cultura artelor marțiale coreene se va manifesta autentic în Botoșani prin stilul numit TAEKWONDO, iar de anul trecut cu un nou stil al artelor marțiale coreene, denumit HAPKIDO ce se practica in Romania sub coordonarea marelui maestru JANG HEE CHANG.

Comunicat de presa
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Duminică: Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă "Din străbuni, din oameni buni…" - Programul manifestării!

astăzi, 19:30
1135

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, organizează Festivalul de datini ...

Concertul de colinde "Crăciunul - Bucurie sfântă", la Dorohoi!

astăzi, 14:03
127

Dorohoienii sunt așteptați în acest sfârșit de weekend la un Concert de Colinde organizat de Seminarul Teologic "Sf. Ioan Iacob" din Dorohoi.Duminică, 17 decembrie 2...

Autorităţile vor să pună în funcţiune o nouă staţie de pompare pe râul Prut. Va deservi 10.000 de hectare de teren agricol

astăzi, 13:07
518

Noua staţie va fi în aval de cea din Manoleasa şi va deservi 10.000 de hectare de teren agricol în zona Româneşti-Ştefăneşti. Licitaţia privind lucrările se estimează a se desfăşura în ...