Preşedintele TAS despre cazul Mutu: Aproape toate apelurile au fost respinse

Preşedintele TAS despre cazul Mutu: Aproape toate apelurile au fost respinse
Preşedintele TAS, Mino Auletta, a declarat, la postul italian Radio Blu, că avocaţii lui Adrian Mutu pot face apel la o instanţă superioară în cazul deciziei privind conflictul cu Chelsea Londra, însă a menţionat că aproape toate cazurile au fost respinse până în prezent, informează violaplanet.it.

"Pentru avocaţii lui Adrian Mutu există posibilitatea să apeleze la o autoritate superioară. TAS este un organism de drept privat elveţian, deasupra căruia e Tribunalul Federal Elveţian. Până în prezent, în alte 50 de cazuri, exceptând un mic detaliu de formă, toate recursurile au fost respinse. Nu spun că va fi mereu aşa, însă aşa a fost până acum", a declarat Auletta.

"Ştiu că există discuţii între Chelsea şi Mutu, dacă vor să ajungă la un acord, TAS nu va interveni. Mutu, în recurs, a încercat să reamintească faptul că nu era un jucător din Uniunea Europeană şi a menţinut aceeaşi linie şi înainte. Juventus? Indiferent de tribunal, acesta trebuie să judece cazul după elementele aduse, nu poate să se implice în alte elemente. Dacă Mutu are ceva de spus în privinţa acestui aspect, poate începe o acţiune în acest sens", a mai spus Auletta.

Preşedintele TAS a făcut referire şi la suma de peste 17 milioane de euro pe care Mutu va trebui să o dea clubului Chelsea.

"Sumă prea mare? TAS nu a făcut altceva decât, după o atentă considerare şi motivare, să confirme suma instanţei precedente. Cererea iniţială a clubului Chelsea era mai mare de 22 de milioane de euro, iar în acest caz există cifre care se referă la parametrii şi valoarea jucătorului", a afirmat Auletta.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat, vineri, că a respins memoriul formulat de Adrian Mutu la decizia Camerei pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA, care a hotărât, la 7 mai 2008, că jucătorul trebuie să plătească clubului Chelsea despăgubiri în valoare de 17 milioane de euro.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bătaie între elevi terminată la spital. Victima a fost transferată la Iaşi

Miercuri, 21 Februarie 2018
3603

Incidentul a avut loc, miercuri la prânz, în cadrul Şcolii de Cooperaţie când doi elevi de clasa a IX-a s-au luat la bătaie în toaleta băieţilor.S-au îmbrâ...

Zeci de cazuri de gripă depistate în Botoşani

Miercuri, 21 Februarie 2018
338

Numai în ultima săptămână medicii au raportat 45 de cazuri de gripă la nivelul judeţului, în toatl în acest an fiind raportate 49 din cele 520 raportate la nivel naţional...

Procurorii din toată ţara, verificaţi de şefi la conduita în raport cu justiţiabilii

Miercuri, 21 Februarie 2018
165

Decizia vine după ce mass-media a semnalat posibile abateri de la Codul deontologic al judecătorilor și procurorilor în relaţia cu justiţiabilii. Controlul va avea ca scop ide...