Preşedintele TAS despre cazul Mutu: Aproape toate apelurile au fost respinse

Preşedintele TAS despre cazul Mutu: Aproape toate apelurile au fost respinse
Preşedintele TAS, Mino Auletta, a declarat, la postul italian Radio Blu, că avocaţii lui Adrian Mutu pot face apel la o instanţă superioară în cazul deciziei privind conflictul cu Chelsea Londra, însă a menţionat că aproape toate cazurile au fost respinse până în prezent, informează violaplanet.it.

"Pentru avocaţii lui Adrian Mutu există posibilitatea să apeleze la o autoritate superioară. TAS este un organism de drept privat elveţian, deasupra căruia e Tribunalul Federal Elveţian. Până în prezent, în alte 50 de cazuri, exceptând un mic detaliu de formă, toate recursurile au fost respinse. Nu spun că va fi mereu aşa, însă aşa a fost până acum", a declarat Auletta.

"Ştiu că există discuţii între Chelsea şi Mutu, dacă vor să ajungă la un acord, TAS nu va interveni. Mutu, în recurs, a încercat să reamintească faptul că nu era un jucător din Uniunea Europeană şi a menţinut aceeaşi linie şi înainte. Juventus? Indiferent de tribunal, acesta trebuie să judece cazul după elementele aduse, nu poate să se implice în alte elemente. Dacă Mutu are ceva de spus în privinţa acestui aspect, poate începe o acţiune în acest sens", a mai spus Auletta.

Preşedintele TAS a făcut referire şi la suma de peste 17 milioane de euro pe care Mutu va trebui să o dea clubului Chelsea.

"Sumă prea mare? TAS nu a făcut altceva decât, după o atentă considerare şi motivare, să confirme suma instanţei precedente. Cererea iniţială a clubului Chelsea era mai mare de 22 de milioane de euro, iar în acest caz există cifre care se referă la parametrii şi valoarea jucătorului", a afirmat Auletta.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat, vineri, că a respins memoriul formulat de Adrian Mutu la decizia Camerei pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA, care a hotărât, la 7 mai 2008, că jucătorul trebuie să plătească clubului Chelsea despăgubiri în valoare de 17 milioane de euro.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pe 12 decembrie, creștinii îl cinstesc pe Spiridon, sfântul care își părăsește racla! VIDEO

Luni, 11 Decembrie 2017
1402

Sfantul Spiridon este cinstit de Biserica pe 12 decembrie. Spiridon este sfantul care pleaca periodic din racla, pentru a-i ajuta pe oamenii care il cheama in rugaciune, cu credinta si cu dragoste. As...

Drumul Manoleasa-Rădăuți Prut a intrat în lucrări de modernizare - FOTO

Luni, 11 Decembrie 2017
1597

Lucrările de modernizare a Drumului Naţional 24 C au demarat astăzi cu prima etapă, cea de reprofilare a căii rutiere şi adaos de material pietros şi cilindrare (compactare). Reprofilarea are d...

Apel al Poliției, după ce pe rețelele sociale au apărut mesaje de instigare la violență!

Luni, 11 Decembrie 2017
1102

În aceste zile, pe rețelele sociale, cetățenii sunt invitați să participe la o serie de manifestații publice. Înainte de a da curs invitației, recomandăm tuturor să fie atenți cu...