Preşedintele TAS despre cazul Mutu: Aproape toate apelurile au fost respinse

Preşedintele TAS despre cazul Mutu: Aproape toate apelurile au fost respinse
Preşedintele TAS, Mino Auletta, a declarat, la postul italian Radio Blu, că avocaţii lui Adrian Mutu pot face apel la o instanţă superioară în cazul deciziei privind conflictul cu Chelsea Londra, însă a menţionat că aproape toate cazurile au fost respinse până în prezent, informează violaplanet.it.

"Pentru avocaţii lui Adrian Mutu există posibilitatea să apeleze la o autoritate superioară. TAS este un organism de drept privat elveţian, deasupra căruia e Tribunalul Federal Elveţian. Până în prezent, în alte 50 de cazuri, exceptând un mic detaliu de formă, toate recursurile au fost respinse. Nu spun că va fi mereu aşa, însă aşa a fost până acum", a declarat Auletta.

"Ştiu că există discuţii între Chelsea şi Mutu, dacă vor să ajungă la un acord, TAS nu va interveni. Mutu, în recurs, a încercat să reamintească faptul că nu era un jucător din Uniunea Europeană şi a menţinut aceeaşi linie şi înainte. Juventus? Indiferent de tribunal, acesta trebuie să judece cazul după elementele aduse, nu poate să se implice în alte elemente. Dacă Mutu are ceva de spus în privinţa acestui aspect, poate începe o acţiune în acest sens", a mai spus Auletta.

Preşedintele TAS a făcut referire şi la suma de peste 17 milioane de euro pe care Mutu va trebui să o dea clubului Chelsea.

"Sumă prea mare? TAS nu a făcut altceva decât, după o atentă considerare şi motivare, să confirme suma instanţei precedente. Cererea iniţială a clubului Chelsea era mai mare de 22 de milioane de euro, iar în acest caz există cifre care se referă la parametrii şi valoarea jucătorului", a afirmat Auletta.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat, vineri, că a respins memoriul formulat de Adrian Mutu la decizia Camerei pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA, care a hotărât, la 7 mai 2008, că jucătorul trebuie să plătească clubului Chelsea despăgubiri în valoare de 17 milioane de euro.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dăncilă: Referendumul pentru familie va avea loc pe 6 și 7 octombrie

astăzi, 17:58
38

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, joi, că referendumul pentru redefinirea căsătoriei în Constituție va avea loc pe 6 și 7 octombrie, menționând că este o initiativa a cet...

Eu aleg România: Conacul Miclescu din Călineşti, Botoşani

astăzi, 17:21
392

Din Bucecea am urcat dealul Călineştilor cu sentimentul de atâtea ori încercat al intrării în istorie. Ştiam că aici voi afla curtea şi conacul Miclescu, vechi de exact 300 de ...

Se întrerupe apa în centrul orașului. Vezi străzile afectate!

astăzi, 16:26
652

S.C. Nova Apaserv S.A. Botoşani anunţă că miercuri, 19 septembrie 2018, în intervalul orar 9:00-16:00, S.C. Elsaco Electronic S.R.L. are programate lucrări în zona Pietonal Transilvaniei  nr....