Mutu s-ar putea lasa de fotbal!

Mutu s-ar putea lasa de fotbal!
Daca Mutu nu plateste datoria de 17.173.990 euro pana la 31 august, despagubiri dupa scandalul "Cocaina", clubul englez de fotbal Chelsea poate sa ceara la FIFA, incepand de luni, suspendarea lui Mutu. Astfel, partida pe care Fiorentina o va sustine impotriva celor de la Palermo, duminica seara, in Serie A, ar putea fi ultima pentru Adrian Mutu, scrie La Nazione.

"Adrian Mutu risca de luni sa nu mai joace fotbal. Jucatorul vrea sa faca apel la Tribunalul Federal din Elvetia impotriva deciziei TAS, dar Chelsea i-a acordat un ultimatum pana la 31 august, iar clubul detinut de Abramovici poate cere Federatiei Internationale de Fotbal suspendarea lui Mutu in cazul in care nu plateste nimic din suma de 17.173.990 de euro, la care se adauga o dobanda anuala de 5 procente", scrie sursa citata, potrivit NewsIn.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anuntat la 31 iulie ca a respins apelul lui Adrian Mutu, iar jucatorul roman trebuie sa achite daune fostului sau club, care i-a reziliat contractul dupa ce a descoperit ca Mutu a consumat cocaina.

Cotidianul italian noteaza ca Mutu a incercat sa negocieze cu fosta sa echipa, dar oficialii nu au fost de acord, fiind hotarati sa ceara suspendarea atacantului Fiorentinei in cazul in care fotbalistul nu plateste daunele.

"Fiorentina incearca sa-l ajute pe Mutu alaturi de presedintele Federatiei Italiene de Fotbal, a sindicatului fotbalistilor sau a presedintelui UEFA, Michel Platini. Familia Della Valle este constienta de situatie, nu vrea sa-l piarda pe Mutu si vrea sa-l ajute pe acesta incercand sa gaseasca o solutie", mai scrie La Nazione.

Senatorul Achille Totaro va prezenta cazul intr-o comisie parlamentara si ministrului Muncii din Italia, Maurizio Sacconi.

"Fotbalistii sunt angajati. Situatia lui Mutu este foarte delicata si cred ca trebuie sa fie luata in considerare de autoritati, prin vocea purtatorului de cuvant al lui Berlusconi, Paolo Bonaiuti", a spus Totaro. Clubul englez Chelsea Londra i-a reziliat contractul lui Adrian Mutu la 28 octombrie 2004, iar jucatorul a fost suspendat de Federatia Engleza de Fotbal pentru 7 luni si amendat. Cazul a ajuns sa fie judecat de FIFA, care a dictata ca jucatorul sa plateasca o amenda, iar Adrian Mutu a pierdut in cele din urma apelul depus la TAS. De luni, Chelsea poate cere suspendarea lui Adrian Mutu, iar avocatii fotbalistului au termen pana la 15 septembrie sa apeleze la Tribunalul Federal din Elvetia. Sursa citata scrie ca Mutu ar putea da in judecata gruparile Livorno si Juventus. Jucatorul roman a semnat cu Livorno, fiind in stare de suspendare, dar apoi a fost transferat gratis la gruparea din Torino, care nu mai avea loc in lot pentru un jucator din afara Uniunii Europene. "Meciul de maine cu Palermo ar putea sa fie ultimul pentru Mutu, dar Florenta mai poate face inca multe sa-l ajute pe il Fenomeno", mai scrie cotidianul italian.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
34

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
44

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
126

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...