Messi și Suarez au recreat un gol fabulos din penalty, executat de Cruyff si Coppens - VIDEO

Messi și Suarez au recreat un gol fabulos din penalty, executat de Cruyff si Coppens - VIDEO
Barcelona s-a răzbunat pe Celta Vigo, pentru insolența de a o învinge în tur, în Galicia, cu 4-1.

MSN și Compania au câștigat cu 6-1 meciul revanșă de pe Camp Nou, cu cei trei atacanți ai catalanilor reușind cinci din cele șase goluri, scrie digisport.ro.

Golul al patrulea al echipei blaugrana a fost o operă de artă reușită de Messi și Suarez. Decarul argentinian a obținut un penalty și tot el și-a așezat mingea pe punctul cu var pentru a executa. În loc să șuteze, însă, a pasat în lateral pentru atacantul uruguayan, care a venit lansat și a trimis plasat pe lângă Sergio Alvarez, reușind hatttrick-ul.

Iubitorii fotbalului și mai ales fanii Barcelonei și-au amintit imediat de un penalty similar executat cu peste 33 de ani în urmă de Johan Cruyff, o altă fostă legendă a clubului blaugrana, chiar dacă pe atunci olandezul îmbrăca încă tricoul lui Ajax.

În 5 decembrie 1982, într-un meci Ajax-Helmond Sport, încheiat cu victoria lăncierilor cu 5-0, Cruyff a revoluționat execuția loviturilor de la 11 metri, alegând să nu șuteze direct la poartă, ci să paseze în lateral, spre Jesper Olsen, cara i-a pasat inapoi lui Cruyff.

Deși toată lumea îi atribuie lui Cryuff paternitatea acestei scheme tactice, belgianul Rik Coppens a executat un astfel de penalty cu două decenii înaintea olandezului, într-un meci Belgia-Islanda:
 
(Penalty la min 1:30)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Voluntari - FC Botoşani 2-1 în 16-imile Cupei României

Marţi, 25 Septembrie 2018
268

FC Voluntari este prima echipă care s-a calificat în optimile de finală ale Cupei României, după ce a învins formaţia FC Botoşani, scor 2-1. Golurile au fost însc...

IMPORTANT: Deții un câine periculos ori agresiv? Iată ce obligații ai!

Marţi, 25 Septembrie 2018
264

Poliția Română desfășoară constant activități preventive și controale pentru a reduce riscurile producerii unor evenimente negative în care sunt implicați câini agresivi sau...

România, cel mai mare producător de nuci din Europa

Marţi, 25 Septembrie 2018
330

România a devenit cel mai mare producător de nuci al Europei, după doi ani cu randamente record, iar producțiile sunt în creștere ca urmare a majorării suprafețelor. Numai cu soiuri ...