Messi și Suarez au recreat un gol fabulos din penalty, executat de Cruyff si Coppens - VIDEO

Messi și Suarez au recreat un gol fabulos din penalty, executat de Cruyff si Coppens - VIDEO
Barcelona s-a răzbunat pe Celta Vigo, pentru insolența de a o învinge în tur, în Galicia, cu 4-1.

MSN și Compania au câștigat cu 6-1 meciul revanșă de pe Camp Nou, cu cei trei atacanți ai catalanilor reușind cinci din cele șase goluri, scrie digisport.ro.

Golul al patrulea al echipei blaugrana a fost o operă de artă reușită de Messi și Suarez. Decarul argentinian a obținut un penalty și tot el și-a așezat mingea pe punctul cu var pentru a executa. În loc să șuteze, însă, a pasat în lateral pentru atacantul uruguayan, care a venit lansat și a trimis plasat pe lângă Sergio Alvarez, reușind hatttrick-ul.

Iubitorii fotbalului și mai ales fanii Barcelonei și-au amintit imediat de un penalty similar executat cu peste 33 de ani în urmă de Johan Cruyff, o altă fostă legendă a clubului blaugrana, chiar dacă pe atunci olandezul îmbrăca încă tricoul lui Ajax.

În 5 decembrie 1982, într-un meci Ajax-Helmond Sport, încheiat cu victoria lăncierilor cu 5-0, Cruyff a revoluționat execuția loviturilor de la 11 metri, alegând să nu șuteze direct la poartă, ci să paseze în lateral, spre Jesper Olsen, cara i-a pasat inapoi lui Cruyff.

Deși toată lumea îi atribuie lui Cryuff paternitatea acestei scheme tactice, belgianul Rik Coppens a executat un astfel de penalty cu două decenii înaintea olandezului, într-un meci Belgia-Islanda:
 
(Penalty la min 1:30)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Codul Galben de vânt, prelungit pentru toată zona Moldovei!

astăzi, 16:29
456

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit avertizarea Cod Galben de vânt, valabilă pentru județul Botoșani, precum și toată zona Moldovei, cuprinzând județele Suceava, Vaslui, Vr...

Conferinţa cu tema "Cinstirea Sfintelor Moaşte", la Botoşani!

astăzi, 16:19
142

În cadrul Serilor catehetice "Părintele Cleopa Ilie", la Protopopiatul Botoşani, în sala de festivităţi, marţi, 17 aprilie 2018, a avut loc conferinţa cu tema "Cinstir...

Zona de agrement din Parcul Eminescu se deschide, vineri, pentru copii și părinți!

astăzi, 15:32
303

Vineri, 20 aprilie 2018, la ora 11.00, este programată deschiderea zonei de agrement din Parcul Mihai Eminescu, din municipiul Botoșani.Reprezentanții DSPSA informează că tarifele sunt acelea...