Messi și Suarez au recreat un gol fabulos din penalty, executat de Cruyff si Coppens - VIDEO

Messi și Suarez au recreat un gol fabulos din penalty, executat de Cruyff si Coppens - VIDEO
Barcelona s-a răzbunat pe Celta Vigo, pentru insolența de a o învinge în tur, în Galicia, cu 4-1.

MSN și Compania au câștigat cu 6-1 meciul revanșă de pe Camp Nou, cu cei trei atacanți ai catalanilor reușind cinci din cele șase goluri, scrie digisport.ro.

Golul al patrulea al echipei blaugrana a fost o operă de artă reușită de Messi și Suarez. Decarul argentinian a obținut un penalty și tot el și-a așezat mingea pe punctul cu var pentru a executa. În loc să șuteze, însă, a pasat în lateral pentru atacantul uruguayan, care a venit lansat și a trimis plasat pe lângă Sergio Alvarez, reușind hatttrick-ul.

Iubitorii fotbalului și mai ales fanii Barcelonei și-au amintit imediat de un penalty similar executat cu peste 33 de ani în urmă de Johan Cruyff, o altă fostă legendă a clubului blaugrana, chiar dacă pe atunci olandezul îmbrăca încă tricoul lui Ajax.

În 5 decembrie 1982, într-un meci Ajax-Helmond Sport, încheiat cu victoria lăncierilor cu 5-0, Cruyff a revoluționat execuția loviturilor de la 11 metri, alegând să nu șuteze direct la poartă, ci să paseze în lateral, spre Jesper Olsen, cara i-a pasat inapoi lui Cruyff.

Deși toată lumea îi atribuie lui Cryuff paternitatea acestei scheme tactice, belgianul Rik Coppens a executat un astfel de penalty cu două decenii înaintea olandezului, într-un meci Belgia-Islanda:
 
(Penalty la min 1:30)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr drogat, cules de două ori de pe stradă. A refuzat internarea de la Psihiatrie și a încercat să fugă de la UPU!

Marţi, 17 Iulie 2018
690

Tânărul care duminică seara a ajuns la Psihiatrie, după ce medicii i-au găsit în buzunare pliculețe cu substanțe necunoscute, a fost externat imediat ce a fost stabilizat. Numai că ...

Bani mai multi pentru asistentii care au in ingrijire adulti cu handicap, dar si restrictii si amenzi!

Marţi, 17 Iulie 2018
346

Guvernul a decis marti, in sedinta, ca asistenul personal care ingrijeste un adult cu handicap accentuat sa primeasca, pe langa salariu, o alocatie lunara de 600 de lei pe luna, iar cel care ingrijest...

Ni-i trimite acasă: Primărița Romei le dă bani romilor să se întoarcă în România. Primii 14 sunt gata de plecare! VIDEO

Marţi, 17 Iulie 2018
443

Programul inițiat de Primăria Romei se intitulează "întoarcere asistată" și este soluția găsită de Virginia Raggi, primarul capitalei italiene, la problema cetățenilor r...