Grupele Champions League, un vis aproape imposibil pentru Timişoara

Grupele Champions League, un vis aproape imposibil pentru Timişoara
Echipa de pe Bega a pierdut cu 0-2, acasă, prima manşă a play-off-ului Ligii Campionilor, cu VfB Stuttgart. Nemţii au deschis scorul dintr-un penalty obţinut de Ciprian Marica.

Încă nu se poate spune că şansele Timişoarei de a continua în Liga Campionilor sunt total compromise, dar ele nici nu sunt prea mari după prima manşă cu VfB Stuttgart, din play-off.

Ioan Ovidiu Sabău şi majoritatea elevilor săi s-ar fi mulţumit cu un 0-0 pe teren propriu, cu nemţii, şi de fapt principala lor preocupare era aceea de a nu primi gol, însă planurile le-au fost spulberate după doar o jumătate de oră de la startul partidei.

O pătrundere incisivă a lui Marica, încheiată cu un acordarea unui penalty pentru VfB, şi o cursă senzaţională a lui Alexandr Hleb, care a semnat scorul de 2-0, au fost suficiente pentru ca nemţii să se gândească relaxaţi la retur. Timişorenii n-au putut contrabalansa cu faze pe măsură, principala lor tactică fiind de a arunca mingi în careul de 16 metri al lui Lehmann, deşi nici una nu a putut fi valorificată periculos.

A fost un meci în care coeziunea grupului şi ambiţia au pălit în faţa valorii individuale a jucătorilor. Gigel Bucur şi Magera abia dacă au putut respira de Khedira şi Delpierre, Stelian Stancu nu s-a văzut de Hleb, iar Gebhart a fost mai activ în flancul său drept decât adversarul direct, Arman Karamian.

A fost vorba şi despre experienţă, iar FC Timişoara rămâne probabil să o capete în grupele Europa League. Dacă vor reuşi sau nu o minune în returul cu Stuttgart vom vedea miercuri, 26 august, când se dispută manşa a doua.

CASETA TEHNICĂ
FC TIMIŞOARA - VfB STUTTGART 0-2 (Gebhart 28-penalty, Hleb 30)

FC Timişoara: Pantilimon - Bonfim, Cisovsky, Nibombe, Art. Karamian (Latovlevic 77) - St. Stancu, Alexa, Scutaru (Borbely 46), Arm. Karamian - Magera (Cl. Ionescu 69), Bucur. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.

VfB Stuttgart: Lehmann - Cellozzi, Tasci, Delpierre, Magnin - Khedira - Gebhart (Rudy 87), Hitzlsperger, Hleb (Elson 59) - Progrebniak (Schieber 75), Marica. Antrenor: Markus Babbel.

Cartonaşe galbene: Alexa 4, Pantilimon 27, Art. Karamian 68 / Delpierre 48, Hleb 60

Arbitri: Olegario Manuel Bartolo - Jose Manuel Silva Cardinal, Bertin Cunha Miranda (toţi din Portugalia)

Stadion: Dan Păltinişanu; Spectatori: 23.446
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
7

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
341

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...

”Minune” în sediul Poliției Locale din Botoșani, cu o femeie din Ialomița!

astăzi, 09:44
172

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 10.30, o patrulă a Poliției Locale Botoșani, care acționa în zona străzii Independenței din municipiu, a observat în parcarea u...