FC Botoşani cere retrogradarea arbitrului Stănescu

FC Botoşani cere retrogradarea arbitrului Stănescu

 Cornel Sfaiter  Sport Botosani

FC Botoşani cere conducerii Comisiei Centrale de Arbitri (CCA) să-l retrogradeze în eşaloanele inferioare pe centralul bucureştean Adrian Stănescu, care a oficiat jocul de sâmbătă de la Bacău dintre FCM-ul din localitate şi gruparea locală. Cornel Şfaiţer, preşedintele FC Botoşani, va profita de faptul că astăzi are loc o şedinţă a Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) şi va depune un memoriu împotriva lui Stănescu pentru prestaţia avută. "Îi voi înmâna personal domnului Vasile Avram (n.r. preşedintele CCA) un DVD cu înregistrarea jocului de la Bacău. Stănescu a greşit exact când trebuia, adică la golurile Bacăului. Nu putem lăsa lucrurile aşa, pentru că aşa cum am mai spus, a fost viciere clară de rezultat. El trebuie să plătească pentru ceea ce a făcut şi pentru că ne-a privat de un punct sau chiar de puncte la Bacău", a declarat Cornel Şfaiţer. Acesta a spus că memoriul îl va face exclusiv împotriva centralului Stănescu, nu şi a tuşierilor Ionel Popa din Paşcani şi Gabriel Stroe din Piteşti. "Asistenţii au fost în regulă. Chiar îi dau credit lui Ionel Popa la golul pe care ni l-a anulat în minutul 27 pentru off-side la Caragea, pentru că era bine plasat, chiar dacă faza a fost la limită", a adăugat Şfaiţer.

Nemulţumit de prestaţia lui Adrian Stănescu s-a arătat şi Dumitru Brânză, directorul executiv al FC Botoşani. "Nu mă aşteptam ca un arbitru care este monitorizat pentru promovare să greşească flagrant. Sincer, mă aşteptam la un arbitraj mult mai bun din partea lui", a specificat Dumitru Brânză.

Centralul bucureştean acuzat de trei mari greşeli

Oficialii FC Botoşani îl acuză pe Adrian Stănescu pentru trei mari greşeli de arbitraj.

Prima eroare care i se impută lui Stănescu este că a validat golul lui Simao din minutul 20, deşi decizia corectă era lovitură liberă pentru FC Botoşani la faultul lui Simao asupra lui Codreanu.

Al doilea lucru pe care botoşănenii îl reclamă este faza din minutul 62. Centralul a acordat lovitură liberă pentru băcăuani de la 20 de metri şi i-a dat cartonaş galben lui Şuch. La semnalizarea asistentului Ionel Popa, care a sancţionat un off-side la atacantul Ionuţ Radu, centralul a revenit asupra deciziei, a acordat indirectă pentru FC Botoşani, dar nu a anulat cartonaşul galben dat lui Şuch. "Ce s-ar fi întâmplat dacă până la final Şuch ar mai fi luat un galben? E clar că şi din faza asta se vede că a fost rău-intenţionat. Vom cere comisiei ştergerea cartonaşului galben a lui Şuch", a precizat Şfaiţer.

Cea de-a treia eroare de arbitraj pe care oficialii o incriminează este cea din minutul 85, când centralul Stănescu a acordat lovitura liberă de la 17 metri din care Dobârceanu a punctat pentru 2-1, la un fault văzut numai de bucureştean, fază la care de altfel acesta i-a şi acordat cartonaş galben pentru proteste lui Tincu.

 Antrenorul principal al FC Botoşani, Cristian Popovici era şi ieri afectat de rezultat, dar mai ales de maniera în care echipa sa a fost dezavantajată de arbitru. "Am spus-o şi după meci şi îmi menţin părerea după ce am văzut înregistrarea cu faza incriminată de la primul gol. Simao l-a faultat clar sub ochii arbitrului pe Codreanu. Asta e! Ei rămân cu punctele, iar noi rămânem furaţi. Ne-a nedreptăţit clar. Pe durata jocului l-am simţit împotriva noastră", a susţinut Popovici. Imediat după joc, fostul jucător al FC Botoşani, Ayres Simao a recunoscut că şi-a creat un avantaj la faza golului în care l-a faultat pe Codreanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a decis structura anului scolar 2018-2019: Cursurile incep luni, 10 septembrie

Marţi, 20 Februarie 2018
391

Noul an scolar 2018-2019 va incepe luni, 10 septembrie, potrivit unui ordin semnat de ministrul Educatiei Nationale, Valentin Popa. Noul an scolar are 168 de zile lucratoare (34 de saptamani)...

Maşini avariate după un accident petrecut în localitatea Mănăstirea Doamnei-FOTO

Marţi, 20 Februarie 2018
744

Şoferul unui autoturism Mercedes intenţiona să efectueze o manevră la stânga pentru a intra pe un drum lateral, iar în acelaşi timp un autoturism VW a intrat în depăşirea sa....

Bărbat găsit îngheţat de frig în curtea locuinţei sale

Marţi, 20 Februarie 2018
2063

Marcel V., de 48 de ani, din comuna Ştiubieni, a fost găsit de nişte vecini zăcând în curte. A fost chemată o ambulanţă şi a fost transportat iniţial la Spitalul Săveni, apo...