Cum a luat nastere noul imn al FC Botosani? Artistul Gelu Graur ne-a explicat pas cu pas: "Asa au venit versurile" - VIDEO
EXCLUSIV!

Cum a luat nastere noul imn al FC Botosani? Artistul Gelu Graur ne-a explicat pas cu pas: "Asa au venit versurile" - VIDEO
FC Botosani a lansat, joi seara, pe site-ul oficial si pe paginile de socializare, noul imn oficial al clubului, care se numeste "O iubire vie peste ani" si care este interpretat de artistul botosanean Gelu Graur, impreuna cu trupa sa, GGB (Gelu Graur Band). 

Stiri.Botosani.ro a stat de vorba cu Gelu Graur, fostul concurent al emisiunii "Vocea Romaniei". Acesta ne-a povestit cum a luat nastere acest imn, care dupa prima zi are o reactie pozitiva din partea publicului. 

"Am fost contactat de FC Botosani in anul 2012, atunci cand echipa inca era in Liga a II-a. Atunci am plecat in Congo si nu s-a materializat. In ianuarie 2016 am reluat proiectul dupa ce FC Botosani a realizat ca celelalte imnuri facute nu corespundeau cerintelor tribunei si echipei. Am studiat scandarile galeriei de la Botosani, am ascultat imnuri de la alte echipe ajungand pana la Bayer Munchen, Barcelona si Liverpool, am analizat timpul necesar de la iesirea echipelor pe teren si pana la fluierul de start. Dupa cateva zile de studiu al acestui fenomen am inceput sa caut cuvintele potrivite, usor de scandat de catre tribuna dar mai ales de catre galerie.

Am pus accent pe brand-ul FC Botosani, mandria orasului, pe credinta oamenilor, pe valorile istorice locale. Asa au venit versurile! Muzica se axeaza pe scandarile clasice ale tribunei si pe ritmul tobelor galeriei. Tema imnului e originala si usor de reprodus, fiind un indemn la lupta, o combinatie de moduri din teoria muzicala folosita pentru piesele de razboi, imnuri in concluzie. Odata mixate aceste ingrediente, "O iubire vie peste ani" a venit natural. Cred insa ca ingredientul principal a fost dorinta trupei GGB de a face un imn de calitate, din patriotism local. 

Suntem botosaneni si vrem sa aratam ca si la Botosani se fac lucruri de calitate. Fara falsa modestie, cred ca imnul FC Botosani este in primele 3 imnuri din fotbalul romanesc! Le multumesc celor din conducerea clubului pentru incredere! Le multumesc anticipat celor din galerie si oamenilor din tribune pentru fiecare vers rostit impreuna! Succes "zimbrilor din Nord-Est"!!! GGB e mandra de voi!", ne-a declarat artistul botosanean Gelu Graur. 



FC Botosani se afla in aceste momente la Bucuresti, acolo unde pregateste meciul cu Dinamo Bucuresti. Gelu Graur a fost si el prezent la antrenamentul botosanenilor de la Izvorani si a discutat cu antrenorii si cu jucatorii despre noul imn.

ASCULTA IMNUL FC BOTOSANI:
 
Sa invatam impreuna IMNUL nostru OFICIAL, compus si interpretat de Gelu Graur si GELU GRAUR BAND ! La meciul cu Astra il...
Posted by FC Botoșani on 12 Februarie 2016

VERSURILE IMNULUI FC BOTOSANI:

1.Lumea se aduna, orasul e-n tribuna,
Speranta nu ne moare in veci.
Suflete curate ce stiu ca se poate
Sa invingem in orice meci.

Prerefren:

Impreuna o echipa vom fi
Nimic nu ne mai poate opri

REFREN:

FC Botosani, FC Botosani,
Azi va canta miile de fani .
FC Botosani, FC Botosani,
O iubire vie peste ani

2.Suntem fara teama, victoria ne cheama,
Astazi vom mai trece un test.
Ganduri catre cer, vointa ca de fier,
Urmasi ai zimbrilor din nord est.

Prerefren:

Impreuna o echipa vom fi
Nimic nu ne mai poate opri

REFREN:

FC Botosani, FC Botosani,
Azi va canta miile de fani .
FC Botosani, FC Botosani,
O iubire vie peste ani

 

Spune-ne opinia ta