CS Buftea - FC Botoşani 3-2 (2-2): Înfrângere la limită

CS Buftea - FC Botoşani 3-2 (2-2): Înfrângere la limită

 FC BotoÅŸani a suferit prima înfrângere din acest sezon, în faÅ£a nou promovatei CS Buftea, elevii lui Leo Grozavu, nereuÅŸind să îşi impună jocul bun din primele două etape când au învins pe Dunărea Giurgiu ÅŸi Pr  

FC Botoşani a plecat la Buftea cu gândul să obţină un punct şi s-a întors fără niciunul. Elevii lui Leo Grozavu au început modest partida, încasând repede două goluri, după care au fost nevoiţi să alerge după egalare. Au reuşit-o, dar la cinci minute de la reluare au comis din nou o greşeală care de această dată le-a fost fatală.

Repriză spectaculoasă

FC Botoşani a început foarte slab partida dând posibilitatea gazdelor să controleze jocul şi să pună în valoare calităţile exd-timişoreanului Mansour, care s-a dovedit a fi cel mai periculos jucător în primele 45 de minute. Prima ocazie a meciului a fost minutul 7 când Florin Sandu pătrunde pe partea stângă şi centrează periculos, dar fundaşul botoşănean Papp reuşeşte să respingă din faţa lui Mansour. Dominarea gazdelor avea să se concretizeze în minutul 14 când Siminic îl angajează pe Mansour, acesta trece printre fundaşii botoşăneni cu mare uşurinţă şi îl execută pe Vasile Prisacă cu un şut plasat, din interiorul careului. Un minutul mai târziu, acelaşi Mansour are şansa majorării scorului, dar Prisacă iese foarte bine şi respinge cu piciorul. Ilfovenii rămân în ofensivă şi în minutul 17 aveau să marcheze pentru 2-0. Acelaşi Mansour a pătruns pe partea dreaptă, a centrat perfect pentru Mircea Axente care scăpat din marcaj de fundaşii botoşăneni, a majorat scorul pe tabelă şi după cum era meciul, se părea că CS Buftea va avea o misiune uşoară în faţa echipei FC Botoşani. Treptat botoşănenii revin în joc dar tot CS Buftea fost aproape de a mai înscrie, prin acelaşi Mansour (24), dar şutul din lovitură liberă de la 20 de metri este reţinut de Prisacă. În minutul 26, FC Botoşani reuşeşte să reducă din diferenţă. Mijlocaşul african Keita driblează în centrul terenului, îi pasează lui Pleniceanu care de la 16 metri trimite un lob peste goalkeeperul gazdelor, reuşind să înscrie primul gol pentru FC Botoşani. Elevii lui Leo Grozavu rămân în ofensivă şi Nicodim are şansa egalării dar şutul trimis de acesta trece de puţin pe lângă poartă. În minutul 34, Ştefoi şi Keita intră în combinaţie pe partea dreaptă, dar şutul de la 18 metri al juniorului botoşănean trece peste poartă. Cu cinci minute înainte de finalul primei reprize, acelaşi Mansour este aproape de a înscrie, dar şutul său din marginea careului este respins de Prisacă. În minutul 44, FC Botoşani restabileşte egalitatea. Caragea a pătruns pe partea stânga, a centrat în careu, iar Ghiceanu la executat pe goalkeeperul gazdelor. Ultima ocazie a primei reprize îi aparţine lui Axente care de la opt metri şutează peste poartă. 

Start nefast

Nici bine nu a început partea secundă a jocului şi CS Otopeni a revenit în avantaj pe tabela de marcaj. În minutul 50 Florin Sandu a pătruns pe partea stângă a intrat în careu şi a şutat la colţul lung ducând scorul la 3-2. După primirea golului botoşănenii nu au reuşit să revină imediat în joc, dând posibilitatea gazdelor să ţină mingea departe de propria poartă. Jocul devine anost, oaspeţii nu mai forţează sperând doar să surprindă pe contraatac prin Mansour, în timp ce FC Botoşani nu reuşeşte să se apropie periculos de poarta lui Cristian Zimmermann. Odată cu trecerea timpului botoşănenii au încercat să restabilească egalitatea dar nici Acsinte şi nici Boroştean nu l-au putut învinmge pe Zimmermann. În minutul 90 FC Botoşani putea obţine un punct dar mingea şutată de Ghiceanu a întâlnit bara după care Vaşvari nu a reuşit să reia în poartă. La această fază botoşănenii au solicitat penalti la un henţ a lui Matei dar centralul nu a arătat punctul cu var. Aceasta a fost şi ultima fază a meciului, FC Botoşani suferind prima înfrângere din acest sezon, în faţa unei nou promovate care în mod sigur va încurca multe echipe în acest sezon. (R.S.)

 CS Buftea - FC Botoşani 3-2 (2-2)
 Au marcat: Mansour (14), Axente (17), Fl. Sandu (50) / Pleniceanu (26), Ghiceanu (44)
 Cartonaşe galbene: Such (23), Nicodim (28), Tincu (31), Ştefoi (65), Ghiceanu (75), Bortoştean (79), Papp (86) / Fl. Sandu (38), Păun (76)
 CS Buftea: Zimmermann - Siminic, Mera, Raţiu, Cojocnean (46 Ad. Popa) - I. Matei, Scutaru (74 R. Popa), Pătraş, Fl. Sandu - Mansour, Axente (61 D. Păun). Antrenor: Ion Balaur.
 FC Botoşani: Prisacă - Such (64 Patache), Papp, Tincu, Acsinte - Nicodim (60 Boroştean), Ştefoi, Keita, Pleniceanu (81 Vaşvari) - Caragea, Ghiceanu. Antrenor: Leo Grozavu.
 Arbitri: Eugen Roşu (Babeni) - Lorin Udrea (Tg. Jiu), Mihaela Popescu (Tg. Jiu) - Daniel Deca (Brăila).
 Observator: Lică Movilă (Bucureşti)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primii fermieri despăgubiți în acest an din cauza secetei și a grindinei. ”Am fost la un fermier din județul Botoșani…”

astăzi, 14:25
26

Echipele din cadrul Clubului Fermierilor Români (CFRO) Broker de Asigurare au un program încărcat în aceste zile în care se fac constatări în câmp acolo unde ferm...

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
19

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...

Botoșăneanul care a ucis-o pe Mihaela, trimis în judecată!

astăzi, 12:56
214

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui P.F., în vârstă de 54 de ani, din municipiul Botoşani....