BOTOSANI, capitala canotajului romanesc in acest weekend! Campionatul National de Canotaj se va organiza in Sala Polivalenta, sub privirile Elisabetei Lipa - VIDEO
SPORT

BOTOSANI, capitala canotajului romanesc in acest weekend! Campionatul National de Canotaj se va organiza in Sala Polivalenta, sub privirile Elisabetei Lipa - VIDEO
Municipiul Botosani va fi timp de doua zile capitala canotajului romanesc, la 25 de ani de la infiintarea sectiei de canotaj a Clubului Sportiv Botosani. 

Vineri va avea loc Adunarea Generala a Federatiei Romane de Canotaj, unde vor fi prezenti toti reprezentatii cluburilor din tara, precum si presedintele FRC, Adrian Poeana, urmand ca sambata, incepand cu ora 9:00, la Sala Polivalenta "Elisabeta Lipa", sa se organizeze Campionatul National de Canotaj - ergometru.

"Este o onoare pentru noi sa organizam acest campionat si concide cu aniversarea a 25 de ani de la infiintarea sectiei de canotaj. Am invitat-o la acest campionat pe doamna Elena Iacob, care a infiintat sectia de canotaj la Botosani. Speram sa fie prezenta si doamna ministru Elisabeta Lipa. Avem informatii ca va veni la Botosani. De asemenea va fi prezent si presedintele Federatiei Romane de Canotaj, domnul Adrian Poeana. Cu siguranta Botosaniul va fi capitala canotajului romanesc. Vineri va avea loc si Adunarea Generala a Federatiei Romane de Canotaj, la Hotel Rapsodia, unde sunt cazati majoritatea sportivilor", ne-a declarat Andrei Amos, director adjunct CS Botoşani.

Campionatul National de Canotaj - ergometru va fi organizat pentru prima data la Botosani, iar organizatorii vor programa la final si un concurs de canotaj pentru cei prezenti in sala.



"Pentru Botosani este o premiera, fiind pentru prima data cand se desfasoara la noi Campionatul National de Canotaj ergometru. Ce inseamna ergometru? Ergometrele sunt niste aparate speciale (foto sus) pe care canotorii se pregatesc in timpul iernii, cand nu pot iesi pe apa. Este exact la fel ca pe apa si se trage de aparate. Tinand cont ca judetul Botosani a scos multi sportivi de valoare la canotaj, cum ar fi Georgeta Damian Andrunache, Simona Strambeschi, care au fost sportivele Clubului Sportiv Botosani, Adelina Cojocariu, Ioana Craciun, legitimate in prezent la Dinamo, Ion Strungariu, fost campion mondial si mai recent Madalina Heghis si Monica Vasamcius, avem un cuvant greu de spus in lumea canotajului. Pe langa aceste sportive le stiti foarte bine pe cele nascute la Botosani: Elisabeta Lipa, Sanda Toma, Doina Ignat, nume de rezonanta in canotajul romanesc. Va fi si un concurs popular, la care vor participa cei prezenti in sala. Sunt foarte multi care au copii la canotaj si cu siguranta vor fi prezenti la Botosani si vom organiza un concurs pentru ei", a adaugat Andrei Amos.

In acest weekend sunt asteptate la Botosani aproximativ 300 de persoane, printre care sportivi si oficialitati. CS Botosani va concura la acest campionat cu 15 sportivi, iar obiectivul este obtinerea a 4 medalii.
 

 

Spune-ne opinia ta