Botosaneanul Alexandru Corneschi, LOCUL 3 la Cluj-Napoca AROBS International Marathon! FOTO

Botosaneanul Alexandru Corneschi, LOCUL 3 la Cluj-Napoca AROBS International Marathon! FOTO
Cel mai mare eveniment sportiv din Transilvania, Maratonul Internațional AROBS Cluj, a avut loc duminica, 13 aprilie 2014.

Aflat la cea de-a patra ediție, maratonul a reușit ca să stabilească un record anul acesta, întrucât a depășit cu aproximativ 500 de persoane numărul celor înscriși în cadrul ediției anterioare.

Astfel, peste 3.000 de alergători, profesioniști sau amatori, au luat startul pe Cluj Arena, în încercarea de a urca pe podium, de a doborî un record personal sau de a împlini un țel. Sportivi din 22 de țări au venit în acest weekend la Cluj pentru a participa la competiția organizată de Runners Club.



Dacă pe podium au urcat Kenya, Ungaria și România, fiecare participant a avut parte la linia de sosire de o medalie și de propiul podium, întrucât toți cei care au alergat de plăcere au avut doar de câștigat.

În cadrul probei de semimaraton, botosaneanul Alexandru Corneschi a terminat pe locul III cu un timp de (1:09:34.2, fiind depasit de românii Alexandru Bogdan Staicu (1:08:15.7) si Alexandru Iulian Pop (1:08:36.6). La proba de semimaraton s-au aliniat 654 de sportivi, insa au terminat cursa doar 589.

Competiția a avut cinci probe: maraton, semimaraton, maraton ștafetă, crosul de 6 kilometri și o cursă de 2 kilometri pentru copii. Lista completă a rezultatelor poate fi consultată aici.


Alexandru Corneschi este campion naţional la maraton (tineret) si visează la Olimpiada de la Rio de Janeiro.

Pe 4 mai va participa la un eveniment internaţional impresionant: Wings for Life, pentru cei care nu mai pot! Sportivi de pe 5 continente, din peste 30 de ţări, vor lua startul la aceeaşi oră! Printre ei, şi Alexandru Corneschi, care va alerga pentru tatăl său, imobilizat de mai bine de 7 ani într-un scaun cu rotile.

"Nu voi alerga pentru premii, nu voi alerga pentru cupe sau medalii, nu voi alerga pentru glorie, ci voi alerga pentru cei care nu pot, pentru cei cu care soarta a fost crudă și le-a răpit bucuria de a face mișcare. Voi alerga la Wings for Life România pentru cei care nu pot, dar cel mai important, voi alerga pentru tatăl meu care este imobilizat în scaunul cu rotile de o boală degenerativă a sistemului nervos", spune Alexandru Corneschi, un sportiv care, la doar 23 de ani, a strâns atâtea cupe, trofee, medalii cât să justifice o viaţă de om!

FELICITARI ALEXANDRU CORNESCHI!

Citeste si: Wings for life! ALEXANDRU CORNESCHI va alerga într-o competiţie mondială pentru tatăl său, imobilizat în scaunul cu rotile! 







foto: facebook.com

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
19

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
300

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
173

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...