Zi de mare sărbătoare pentru Biserica Vovidenia din Botoșani. Sâmbătă este prăznuit hramul principal al lăcașului de cult

Zi de mare sărbătoare pentru Biserica Vovidenia din Botoșani. Sâmbătă este prăznuit hramul principal al lăcașului de cult

Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, creștinii ortodocși sărbătoresc Intrarea Maicii Domnului în Biserică, zi de mare însemnătate pentru Biserica Vovidenia din Botoșani care își prăznuiește hramul.

Programul liturgic se va  desfășura pe 20 și 21 noiembrie. Credincioșii sunt așteptați încă de vineri, 20 noiembrie, începând cu orele 17:00, când va avea loc Slujba Vecerniei și Slujba Litiei.

Sâmbătă, 21 noiembrie, începând cu orele 7:30, credincioșii sunt așteptați la Slujba Utreniei iar de la ora 9:00 va fi oficiată Sfânta Liturghie. Sărbătoarea se va încheia cu pomenirea ctitorilor, slujitorilor și credincioșilor Bisericii Vovidenia, adormiți în Domnul.

„Și anul acesta, deși traversăm o perioadă grea nu doar noi, ci întreaga omenire, ne aducem aminte de toți cei bolnavi și de personalul medical. Ne rugăm pentru ca lumea să-și redobândească sănătatea și să intrăm în ritmul normal al vieții. Ne aducem aminte, de asemenea, că Maica Domnului are grijă și de cei adormiți, trecuți la cele veșnice. Ne rugăm ți pentru cei care, din pricina virusului, au părăsit lumea această”, a spus preotul Partenie Apostoaie, paroh al Bisericii Vovidenia.

Pentru această sărbătoare s-au pregătit 800 de pachete pentru credincioși care vor fi împărțite, în condiții de siguranță, începând de vineri seară.

 

Spune-ne opinia ta