O familie greu încercată dintr-o comună din Botoșani are nevoie urgentă de ajutorul semenilor

O familie greu încercată dintr-o comună din Botoșani are nevoie urgentă de ajutorul semenilor

Povestea familiei Roibu, din satul Dumeni, comuna George Enescu, județul Botoșani,  pare desprinsă din cele mai negre scenarii, iar tragediile ei nesfârșite cad ca un blestem asupra membrilor.  

Capul familiei, Roibu Neculai, în vârstă de 54 de ani, a fost lovit de boală în urmă cu câțiva ani, lăsându-l fără puterea de a-și întreține familia numeroasă. Asupra celor patru copii pe care îi are se răsfrânge durerea și sărăcia, fiind afectați profund de boala tatălui lor.

Până în anul 2015, Roibu Neculai a fost un om activ, capabil să asigure familiei un minim necesar de trai dar când boala a pus stăpânire pe el, liniștea familiei s-a năruit.  Bărbatul se ocupa cu muncile agricole, fiind singura persoană din gospodărie care asigura un venit.

După ce tatăl i s-a îmbolnăvit, băiatul cel mare, în vârstă de 21 de ani, a trebuit să renunțe la școală pentru a-și ajuta mama la treburile gospodărești și pentru  a aduce un venit în casă.

Când pandemia a lovit lumea, bărbatul a fost extrem de afectat și a văzut „moartea cu ochii”. Confirmat pozitiv cu noul coronavirus și internat, bărbatul susține că în spital a trecut prin cea mai neagră perioadă din viața lui. Momentele trăite aici l-au marcat pe viață iar clipele de groază nu le va uita niciodată.

Ceilalți trei copii pe care îi are, în vârstă de 16, 12 și 4 ani, sunt elevi dar pandemia le răpește dreptul de a studia. Situația financiară extrem de precară a familiei îi împiedică pe cei trei copii să învețe iar dispozitivele electronice necesare învățământului online lipsesc cu desăvârșire.

Aceștia au mare nevoie de sprijin financiar atât pentru tratamentul tatălui lor dar și pentru a beneficia de  condiții optime de studiu, o mașină de spălat care să ușureze munca mamei, alimente, articole de îmbrăcăminte, rechizite, iar băiatul cel mic în vârstă de 4 ani, își dorește un pom de Crăciun și o mașinuță.

Persoanele care pot și vor să ajute această familie sunt rugate să sune la numărul de telefon 0757.524.317 (familia Roibu) sau prin contactarea Andreei Ursu, realizatoarea unei emisiuni umanitare din cadrul unei televiziuni locale, la numărul de telefon 0751.888.007.

 

Spune-ne opinia ta