FOTO: Un pompier botoșănean, pe podiumul Cupei Odessos: „Este victoria întregului lot sportiv al ISU Botoșani"

FOTO: Un pompier botoșănean, pe podiumul Cupei Odessos: „Este victoria întregului lot sportiv al ISU Botoșani"

Unul dintre botoșănenii care fac cinste județului și țării este plt. adj. Dorin Iulian Sobariu, care a demonstrat că este, totdată, unul dintre cei mai buni sportivi pompieri din Rusia, România, Ucraina, Cehia, Republica Moldova și Bulgaria. Dorin și-a câștigat acest titlu după ce a obținut locul III individual la proba ,,Pista cu obstacole pe 100 m-Națiuni“  la "Cupa Odessos" din Bulgaria.

Rezultatul este unul de excepție având în vedere faptul ca pentru un loc pe podium au "luptat" 200 din cei mai buni sportivi pompieri.

"Deși este o proba individuala, consider ca este victoria întregului lot sportiv al ISU Botoșani", a declarat salvatorul botoșănean.

Dorin a dedicat victoria soției sale, care îl susține în tot ceea ce face, dar și tatălui care a decedat recent. 

Concursul se desfășoară la Varna, Bulgaria și a aliniat la start peste 20 de echipaje din  Bulgaria, România, Cehia, Ucraina, Republica Moldova și Rusia. 

Concurenții au de susținut patru probe, respectiv „pista cu obstacole pe 100 m”, „scara de fereastră”, „ştafeta 4x100” şi „realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”. Vineri, vor susține ultima proba, respectiv ştafeta 4x100”. 

Scopul concursului este atât dezvoltarea relaţiilor de colaborare dintre pompierii profesionişti, cât şi îmbunătăţirea pregătirii profesionale a competitorilor.

Pompierii botoșăneni nu sunt la prima experiență de acest gen. În 2014, la prima ediție a concursului, slt. Adrian Loluță și plt. maj. Dorin Sobariu au făcut parte din lotul reprezentativ al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care a ocupat locul I.




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
198

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
132

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
206

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...