Un român, despre femeile-badante care au trimis milioane de euro în țară: "Bărbații nu le mai vor înapoi. Fiii au crescut, nu mai au nevoie de ele, dar de bani da!"

"Femei care au trimis milioane de euro în România. Și pe care România nu le mai vrea înapoi. Când au plecat erau femei în putere. Acum, după 10-15 ani, celor din țară nu li se mai par utile..."

Un român, despre femeile-badante care au trimis milioane de euro în țară: "Bărbații nu le mai vor înapoi. Fiii au crescut, nu mai au nevoie de ele, dar de bani da!"

Numărul femeilor îl depășește cu mult pe cel al bărbaților români care emigrează. Multe dintre aceste femei fac în străinătate munci casnice, de la curățenie, bucătărie, la bone și acordarea de asistență persoanelor vârstnice. Ultima categorie pare a fi cea mai numeroasă, dar și cea mai supusă la stres și mai nedreptățită în materie de drepturi sociale. S-au scris cărți, piese de teatru, s-au făcut filme pe această temă. Iar cei care le cunosc durerile, dorurile, temerile, sacrificiile, scriu despre ele, le transmit mesaje de încurajare și de recunoștință.

Așa cum, recent, scrie rotalianul.com, am descoperit un text emoționant al unui român dedicat acestor femei care poate fac prea mult și li se recunoaște mult prea puțin.

Cristian scrie:

„Dacă Dumnezeu va vrea, când mă voi întoarce acasă, voi ridica o mică statuie dedicată badantelor. Acestor femei care au plecat de acasă și au îngropat viața lor în casele italienilor, pentru ca fiul lor să facă școală, să plătească datoriile (omul era la birt toată ziua), să trimită bani la familie. Femei care au trimis milioane de euro în România. Și pe care România nu le mai vrea înapoi. Când au plecat erau femei în putere. Acum, după 10-15 ani, celor din țară nu li se mai par utile. Bărbații nu le mai vor înapoi. Fiii au crescut, nu mai au nevoie de ele, dar de bani da, prieteniile s-au pierdut, vecinii nu mai sunt… Mă închin în fața acestor icoane ale suferinței Neamului Românesc.” scrie Cristian Fodor pe pagina sa Facebook.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mark Twain – "Autobiografie"

Marţi, 14 August 2018
209

În ceea ce priveşte autobiografiile, sunt de acord cu Mark Twain: "Autobiografia convenţională a fost, în toate timpurile, o fereastră deschisă. Autorul şade acolo şi-i priveş...

Loc de dat cu... EPIGRAMA! (I)

Duminică, 12 August 2018
755

Dacă ar trăi Păstorel, ar fi singurul care ne-ar atrage atenţia că epigrama trebuie să existe şi, probabil, ne-ar face şi "lista de bucate" ce ar aduce un plus de "calciu&q...

Transferat în stare gravă la Iași, după un accident în plină noapte!

Duminică, 12 August 2018
2019

Un tânăr în vârstă de 26 de ani a fost grav rănit în urma unui accident petrecut la Ungureni. Medicii de la Botoșani au decis ulterior ca victima să fie transferată la Iași, într-o clinic...