Un român, despre femeile-badante care au trimis milioane de euro în țară: "Bărbații nu le mai vor înapoi. Fiii au crescut, nu mai au nevoie de ele, dar de bani da!"

"Femei care au trimis milioane de euro în România. Și pe care România nu le mai vrea înapoi. Când au plecat erau femei în putere. Acum, după 10-15 ani, celor din țară nu li se mai par utile..."

Un român, despre femeile-badante care au trimis milioane de euro în țară: "Bărbații nu le mai vor înapoi. Fiii au crescut, nu mai au nevoie de ele, dar de bani da!"

Numărul femeilor îl depășește cu mult pe cel al bărbaților români care emigrează. Multe dintre aceste femei fac în străinătate munci casnice, de la curățenie, bucătărie, la bone și acordarea de asistență persoanelor vârstnice. Ultima categorie pare a fi cea mai numeroasă, dar și cea mai supusă la stres și mai nedreptățită în materie de drepturi sociale. S-au scris cărți, piese de teatru, s-au făcut filme pe această temă. Iar cei care le cunosc durerile, dorurile, temerile, sacrificiile, scriu despre ele, le transmit mesaje de încurajare și de recunoștință.

Așa cum, recent, scrie rotalianul.com, am descoperit un text emoționant al unui român dedicat acestor femei care poate fac prea mult și li se recunoaște mult prea puțin.

Cristian scrie:

„Dacă Dumnezeu va vrea, când mă voi întoarce acasă, voi ridica o mică statuie dedicată badantelor. Acestor femei care au plecat de acasă și au îngropat viața lor în casele italienilor, pentru ca fiul lor să facă școală, să plătească datoriile (omul era la birt toată ziua), să trimită bani la familie. Femei care au trimis milioane de euro în România. Și pe care România nu le mai vrea înapoi. Când au plecat erau femei în putere. Acum, după 10-15 ani, celor din țară nu li se mai par utile. Bărbații nu le mai vor înapoi. Fiii au crescut, nu mai au nevoie de ele, dar de bani da, prieteniile s-au pierdut, vecinii nu mai sunt… Mă închin în fața acestor icoane ale suferinței Neamului Românesc.” scrie Cristian Fodor pe pagina sa Facebook.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat reținut după ce a înșelat o gestionară din Botoșani!

astăzi, 11:13
418

În cursul zilei de miercuri, poliţiştii botoşăneni au fost sesizaţi de un bărbat de 33 de ani, administrator al unei unităţi economice, cu privire la faptul că în cursul aceleiaş...

Portarul Iulian Anca Trip a semnat cu FC Botoșani

astăzi, 11:09
48

Iulian Anca Trip s-a alaturat echipei FC Botoșani fiind al treilea portar din lotul ros-alb-albastrilor, după Martin Fraisl și Eduatd Pap.Fostul portar venit de la Metaloglobus a semnat cu FC B...

160 de ani de la Unirea Principatelor Române, la Muzeul Județean Botoșani

astăzi, 10:25
58

Muzeul Județean Botoșani, în colaborare cu Liceul "Alexandru cel Bun" Botoșani, organizează miercuri, 23 ianuarie 2019, ora 12.30, în Sala Mare a muzeului simpozion...