Taxele scolare, excursiile si taberele pentru copii ar putea fi cheltuieli deductibile

Taxele scolare, excursiile si taberele pentru copii ar putea fi cheltuieli deductibile

Unele dintre cheltuielile cu copiii salariatilor din companii ar putea sa intre la cheltuieli deductibile. Printre acestea se numara taxe de scolarizare sau cheltuieli pentru tabere si excursii, potrivit unui proiect de lege.

Este vorba despre o initiativa legislativa a senatorului PSD Eugen Teodorovici, fost ministru de Finante in perioada premierului Victor Ponta, scrie Profit.ro.

Potrivit initiativei lui Teodorovici, care va intra in dezbatere in sesiunea din toamana, vor fi deductibile taxe de scolarizare pentru invatamantul preuniversitar acreditat in limita echivalentului in lei a sumei de 7.000 de euro pe an. Este vorba despre copii salariatilor, administratorilor sau contribuabililor, in cazul unei persoane juridice sau in cazul unor activitrati independente.

De asemenea, vor fi deductibile si tabere, excursii si alte activitati educative extracurriculare si extrascolare, in limitra echivalentului in lei de 500 de euro pe an.

Totul se va deconta in baza unor documente justificative.

"Cuprinderea unui numar sporit de elevi in invatamantul preuniversitar privat a avut ca efect si inregistrarea unor importante economii la bugetul de stat. Din aceasta perspectiva apare ca evidenta necesitatea de a se aduce unele corectii legislatiei in vigoare astfel incat sa se elimine o serie de discriminari, inclusiv de ordin fiscal, atat intre scolile de stat si cele private, intre invatamantul universitar si preuniversitar, cat si intre sistemul de invatamant si alte domenii cum ar fi spre exemplu cel al sanatatii. Modificarea legislativa vizeaza crearea unui cadru legislativ care sa permita imbunatatirea sistemului educational preuniversitar din Romania", sustine fostul ministru de Finante.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Noile norme metodologice de acordare a concediilor medicale aplicabile din luna ianuarie 2018!

astăzi, 11:38
236

In Monitorul Oficial din data de 12 ianuarie 2018 s-au publicat noile norme metodologice de acordare a concediilor medicale aplicabile din luna ianuarie 2018, avand in vedere modificarile fiscale ce a...

Îți pierzi răsuflarea când te întinzi în pat? Simptome neobișnuite care anunță o boală de inimă

astăzi, 10:48
159

Oamenii de ştiinţă consideră că schimbări subtile în comportamentul uman şi în abilitatea de a duce la capăt activităţi de rutină ar putea sugera probleme de sănătate.Nu m...

Euronews ironizeaza criza din Romania: "Este cineva acolo?"

astăzi, 07:57
242

Vizita in Romania a premierului Japoniei, Shinzo Abe, a fost afectata de criza politica de la Bucuresti, comenteaza postul Euronews, care surprinde absurdul situatiei in titlul materialului."...