Taxele scolare, excursiile si taberele pentru copii ar putea fi cheltuieli deductibile

Taxele scolare, excursiile si taberele pentru copii ar putea fi cheltuieli deductibile

Unele dintre cheltuielile cu copiii salariatilor din companii ar putea sa intre la cheltuieli deductibile. Printre acestea se numara taxe de scolarizare sau cheltuieli pentru tabere si excursii, potrivit unui proiect de lege.

Este vorba despre o initiativa legislativa a senatorului PSD Eugen Teodorovici, fost ministru de Finante in perioada premierului Victor Ponta, scrie Profit.ro.

Potrivit initiativei lui Teodorovici, care va intra in dezbatere in sesiunea din toamana, vor fi deductibile taxe de scolarizare pentru invatamantul preuniversitar acreditat in limita echivalentului in lei a sumei de 7.000 de euro pe an. Este vorba despre copii salariatilor, administratorilor sau contribuabililor, in cazul unei persoane juridice sau in cazul unor activitrati independente.

De asemenea, vor fi deductibile si tabere, excursii si alte activitati educative extracurriculare si extrascolare, in limitra echivalentului in lei de 500 de euro pe an.

Totul se va deconta in baza unor documente justificative.

"Cuprinderea unui numar sporit de elevi in invatamantul preuniversitar privat a avut ca efect si inregistrarea unor importante economii la bugetul de stat. Din aceasta perspectiva apare ca evidenta necesitatea de a se aduce unele corectii legislatiei in vigoare astfel incat sa se elimine o serie de discriminari, inclusiv de ordin fiscal, atat intre scolile de stat si cele private, intre invatamantul universitar si preuniversitar, cat si intre sistemul de invatamant si alte domenii cum ar fi spre exemplu cel al sanatatii. Modificarea legislativa vizeaza crearea unui cadru legislativ care sa permita imbunatatirea sistemului educational preuniversitar din Romania", sustine fostul ministru de Finante.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Parteneriat public-privat pentru proiectul autostrazii Tg. Neamt - Iasi - Ungheni

Marţi, 17 Iulie 2018
604

Pana la sfarsitul anului, aproximativ 15 proiecte de parteneriat public-privat vor fi demarate, incusiv pentru trei autostrazi, a precizat Darius Valcov, consilier al prim-ministrului."In Rom...

ONCOLOG turc de renume vine în România pentru a oferi GRATUIT a doua opinie medicală

Luni, 16 Iulie 2018
512

Oncolog de succes, unul dintre cei mai reputați doctori specializați în oncologie pentru adulţi din Turcia, Kerem Okutur vine în Constanța, în data de 21 iulie 2018, pentru ...

Avion militar de tip IAR 99 Șoim, prăbușit lângă Bacău!

Luni, 16 Iulie 2018
748

Un avion militar de tipul IAR 99 Șoim s-a prăbușit luni, în apropiere de baza aeriană de la Bacău. Cei doi piloți ai avionului ar fi reușit să se catapulteze, a declarat Ministrul Apăr...