Taxele scolare, excursiile si taberele pentru copii ar putea fi cheltuieli deductibile

Taxele scolare, excursiile si taberele pentru copii ar putea fi cheltuieli deductibile

Unele dintre cheltuielile cu copiii salariatilor din companii ar putea sa intre la cheltuieli deductibile. Printre acestea se numara taxe de scolarizare sau cheltuieli pentru tabere si excursii, potrivit unui proiect de lege.

Este vorba despre o initiativa legislativa a senatorului PSD Eugen Teodorovici, fost ministru de Finante in perioada premierului Victor Ponta, scrie Profit.ro.

Potrivit initiativei lui Teodorovici, care va intra in dezbatere in sesiunea din toamana, vor fi deductibile taxe de scolarizare pentru invatamantul preuniversitar acreditat in limita echivalentului in lei a sumei de 7.000 de euro pe an. Este vorba despre copii salariatilor, administratorilor sau contribuabililor, in cazul unei persoane juridice sau in cazul unor activitrati independente.

De asemenea, vor fi deductibile si tabere, excursii si alte activitati educative extracurriculare si extrascolare, in limitra echivalentului in lei de 500 de euro pe an.

Totul se va deconta in baza unor documente justificative.

"Cuprinderea unui numar sporit de elevi in invatamantul preuniversitar privat a avut ca efect si inregistrarea unor importante economii la bugetul de stat. Din aceasta perspectiva apare ca evidenta necesitatea de a se aduce unele corectii legislatiei in vigoare astfel incat sa se elimine o serie de discriminari, inclusiv de ordin fiscal, atat intre scolile de stat si cele private, intre invatamantul universitar si preuniversitar, cat si intre sistemul de invatamant si alte domenii cum ar fi spre exemplu cel al sanatatii. Modificarea legislativa vizeaza crearea unui cadru legislativ care sa permita imbunatatirea sistemului educational preuniversitar din Romania", sustine fostul ministru de Finante.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Au aflat că sunt frați la 8 ani după ce au conceput un copil! Ce a decis instanța!

Joi, 21 Septembrie 2017
4068

Herve și Rose-Marie s-au întâlnit în urmă cu 11 ani fără a ști că au aceeași mamă și tați diferiți. După naștere, cei doi au fost dați în plasament și crescuți ...

Premierul i-a cerut ministrului sanatatii sa-i dea afara pe functionarii care s-au ocupat de procedurile pentru achizitia de vaccinuri antigripale

Joi, 21 Septembrie 2017
298

Premierul Mihai Tudose s-a rastit la ministrul Sanatatii, Florian Bodog, in timpul sedintei de Guvern, reprosand intarzierile in procedurile pentru vaccinurile antigripale. I-a cerut ministrului sanat...

VIDEO - Prof. dr. Leon Dănăilă: "O boala este formată 50% din stare organică și 50% din stare psihică. Depresia poate duce până la cancer, uneori"

Joi, 21 Septembrie 2017
533

În cadrul unuia dintre interviurile LiveDoc, Leon Dănăilă a vorbit, printre altele, despre puterea gândirii pozitive și despre cât de importantă este autosugestia în vinde...