Poliţia aduce precizări importante, în cazul bebeluşului de 10 luni suspectat de coronavirus

Poliţia aduce precizări importante, în cazul bebeluşului de 10 luni suspectat de coronavirus

Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) din Botoşani a infirmat, miercuri seară, că bebelușul suspectat de coronavirus, aflat sub suprevegherea medicilor, ar fi intrat în contact cu mama sa și faptul că cea din urmă s-a întors din străinătate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJP, Delia Nenişcu, copilul, care avea simptome de răceală, ar fi fost adus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati de către tatăl acestuia.

Copilul a fost internat de către tatăl acestuia cu simptome de răceală”, a afirmat oficialul Poliţiei din Botoşani, după efectuarea cercetărilor.

Delia Nenişcu a infirmat, de asemenea, în urma cercetărilor amănunțite, inclusiv informaţiile potrivit căror mama copilului ar fi venit recent din Italia şi ar fi avut contact cu fiul său.

Şefa Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati, Valentina Morcov, a declarat, miercuri dimineaţă, într-o conferinţă de presă, că un bebeluş în vârstă de 10 luni din judeţul Botoşani este suspect de îmbolnăvire cu coronavirus. Potrivit sursei citate, tatăl micuțului a anunțat unitatea sanitară că mama copilului ar fi revenit de curând din Italia, iar după ce a a ajuns în ţară a plecat de acasă. În prezent, bebeluşul se află în spital alături de tatăl său.

Urmează să se facă o anchetă, să o găsim, să aflăm care este situaţia. Noi ştim deocamdată de la tată că a venit acasă, nu avea simptome, dar copilul acum, prezentând simptome respiratorii, trebuie să fim foarte atenţi şi să infirmăm sau să confirmăm posibilitatea de a fi contactat virusul", a afirmat Morcov pentru Agerpres.

În judeţul Botoşani a fost confirmat, până în prezent, un singur caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
376

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
669

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
192

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...