Pensionarii botoșăneni vor să intre cu 1 leu la concertele Filarmonicii

Pensionarii botoșăneni vor să intre cu 1 leu la concertele Filarmonicii

Pensionarii din municipiul Botoșani și-ar dori să poată intra la concertele susținute de Filarmonică în baza unor invitații pe care să plătească 1 leu. Această propunere a fost lansată, marți, în cadrul ședinței Consiliului Consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice, ce a avut loc la Prefectură.

Pensionarii și-ar fi dorit ca la întâlnire să participe și primarul Cătălin Flutur, pentru a-i aduce în atenție solicitarea. 

"Noi suntem un oraș cu mari unități culturale și ne bucurăm că avem un teatru, o Filarmonică, un teatru de păpuși, că avem o filială a scriitorilor. Am propus la un moment dat, când ne-am întâlnit cu domnul primar, ca la spectacolele, în special ale Filarmonicii, să facă niște invitații speciale cu 1 leu pentru pensionari. La ultimul concert noi, spectatorii, poate am fost în sală mai puțini decât cei de pe scenă și dacă s-ar face această lansare de program și de invitații cu 1 leu cred că și-ar permite mai mulți. Să le aducem aminte managerilor de la aceste unități. Teatrul văd că merg bine, au sala plină spectacol de spectacol, dar Filarmonica este văduvită și e păcat", a spus unul dintre pensionari.

Prezent la ședință, consilierul municipal Ioan Brânzei a spus că bugetul local pentru anul 2017 este unul de austeritate. 

"Suntem într-o situație dificilă cu bugetul și căutăm pe cât posibil să îl plafonăm la nivelul anului 2016 și acum le cerem și la teatru și la filarmonică venituri proprii, mai facem și cu 1 leu, ce mai facem cu ei? Salariile se măresc, este foarte dificil", a spus Ioan Brânzei. 

 

 

Spune-ne opinia ta