Nervi în Gara Botoşani de la protestul angajaţilor feroviari! FOTO, VIDEO

Călătorii care aveau cumpărate bilete, miercuri, pentru a pleca spre diferite destinaţii din Staţia CFR Botoşani au avut parte de o surpriză neplăcută când au ajuns pe peron.

Nervi în Gara Botoşani de la protestul angajaţilor feroviari! FOTO, VIDEO

Angajaţii feroviari au declanşat un protest spontan începând cu ora 07.00, fiind oprite trenurile pe mai mai multe regionale. Garnitura care trebuia să plece înainte de ora 09.00 din Botoşani a rămas în staţie.

Până în ultimul moment nu s-a ştiut dacă va pleca nici garnitura Botoşani-Bucureşti Nord, de la ora 11.19.

Cu jumătate de oră înainte călătorii au început sî sosească în gară dar când să urce în tren au fost anunţaţi că este posibil să nu plece, din cauza protestului angajaţilor CFR.

Oamenii s-au arătat revoltaţi, în condiţiile în care nu aveau alte mijloace de transport la dispoziţie pentru a ajunge în Bucureşti. Unii au sunat la firmele de transport care au curse spre Capitală, dar nu au mai găsit locuri.

“Mi-au spus că nu pleacă trenul şi că îmi dau banii înapoi dar eu nu am nevoie să îmi dea banii, eu trebuie să ajung în Bucureşti. Stau şi aştept poate totuşi pleacă, alţii au renunţat la grevă. Dintr-odată grevă spontană, înţeleg se face o oră, două, dar nu o zi întreagă să afectezi un număr mare de călători Cu se să ajung la Bucureşti, suntem la capăt de linie. Este dreptul lor să protesteze, să aibă un salariu decent, dar trebuiau să anunţe înainte călătorii”, a spus o femeie care avea bilet spre Bucureşti.

Timp de câteva minute călătorii au tot urcat şi coborât din vagoane, iar angajaţii CFR nici ei nu ştiau ce să spună, ba pleacă, ba nu pleacă. În cele din urmă, cu cinci minute înainte de ora plecării s-a anunţat că garnitura pentru Bucureşti va pleca la timp din Staţia CFR Botoşani.

Protestul angajaţilor feroviari are loc în contextul în care administraţia şi federaţiile sindicatele reprezentative se află deja în negocieri pentru semnarea noului Contractul Colectiv de Muncă 2017-2018, negocieri în cadrul cărora conducerea CFR SA a anunţat că în bugetul companiei pentru anul 2017 este inclusă o creşterea a fondului de salarii cu 22,5%, creştere care se va regăsi, în urma negocierilor cu partenerii sociali, în salariile angajaţilor.

VIDEO 1:

VIDEO 2:

FOTO:




















 

 

Spune-ne opinia ta