Morți puși să plătească taxe, la Botoșani

O situație hilară, întâlnită în mai multe unități administrativ teritoriale de pe raza județului Botoșani, a fost adusă, miercuri, în atenția reprezentanților Instituției Prefectului de către unul dintre membrii Comitetului Consultativ pentru problemele persoanelor vârstnice.

Morți puși să plătească taxe, la Botoșani

Col. Gheorghe Jalbă a atras atenția că sunt cazuri în care drepturile acordate de lege văduvelor veteranilor de război nu se aplică, deși au fost făcute solicitări oficiale în acest sens, ba mai mult sunt persoane decedate cărora li se percep să plătească anumite taxe, chiar și la câțiva ani de la deces.

Acesta a oferit ca exemplu un caz  din comuna Corlăteni. 

"În 4 decembrie 2014 un veteran de la Corlăteni a decedat. I-am făcut soției dosar de văduvă de veteran de război și când i-am dat legitimația i-am spus să se ducă la primărie să facă cerere pentru scutire de impozite cum spune Codul Fiscal. În 2016 a plătit impozit și pe clădiri și pe teren extravilan, PSI, pază, salubrizare. Am spus că au evitat-o cei de acolo și a plătit. În 2017, apare o chitanță de la Primăria Corlăteni, titular-soțul decedat din 2014. Plătește mortul și salubrizarea de acum, paza?", a spus col. Gheorghe Jalbă, care a făcut și o adresă oficială către Prefectură în care a prezentat situații de acest gen.

El a cerut subprefectului Daniela Beclea ca la întâlnirile cu primarii să li se aducă la cunoștință că sunt legi care trebuie respectate și aplicate și să fie mai atenți la solicitările venite din partea cetățenilor.

Reprezentanții Instituției Prefectului au precizat că vor lua legătura cu autoritățile locale de la Corlăteni pentru a vedea exact despre ce este vorba. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1432

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
717

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
487

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...