Morți puși să plătească taxe, la Botoșani

O situație hilară, întâlnită în mai multe unități administrativ teritoriale de pe raza județului Botoșani, a fost adusă, miercuri, în atenția reprezentanților Instituției Prefectului de către unul dintre membrii Comitetului Consultativ pentru problemele persoanelor vârstnice.

Morți puși să plătească taxe, la Botoșani

Col. Gheorghe Jalbă a atras atenția că sunt cazuri în care drepturile acordate de lege văduvelor veteranilor de război nu se aplică, deși au fost făcute solicitări oficiale în acest sens, ba mai mult sunt persoane decedate cărora li se percep să plătească anumite taxe, chiar și la câțiva ani de la deces.

Acesta a oferit ca exemplu un caz  din comuna Corlăteni. 

"În 4 decembrie 2014 un veteran de la Corlăteni a decedat. I-am făcut soției dosar de văduvă de veteran de război și când i-am dat legitimația i-am spus să se ducă la primărie să facă cerere pentru scutire de impozite cum spune Codul Fiscal. În 2016 a plătit impozit și pe clădiri și pe teren extravilan, PSI, pază, salubrizare. Am spus că au evitat-o cei de acolo și a plătit. În 2017, apare o chitanță de la Primăria Corlăteni, titular-soțul decedat din 2014. Plătește mortul și salubrizarea de acum, paza?", a spus col. Gheorghe Jalbă, care a făcut și o adresă oficială către Prefectură în care a prezentat situații de acest gen.

El a cerut subprefectului Daniela Beclea ca la întâlnirile cu primarii să li se aducă la cunoștință că sunt legi care trebuie respectate și aplicate și să fie mai atenți la solicitările venite din partea cetățenilor.

Reprezentanții Instituției Prefectului au precizat că vor lua legătura cu autoritățile locale de la Corlăteni pentru a vedea exact despre ce este vorba. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Indicatori aprobaţi pentru modernizarea mai multor drumuri judeţene

Vineri, 20 Octombrie 2017
502

Aleşii judeţeni au aprobat, vineri, indicatorii tehnico-economici şi totodată finanţarea din bugetul judeţului a cheltuielilor care nu se finanţează de la bugetul de stat prin Programul Naţio...

Consilierii judeţeni au aprobat plata corecţiei financiare uriaşe aplicată proiectului de la Mavromati. De ce s-a dat corecţia!

Vineri, 20 Octombrie 2017
554

Este vorba de o sumă de 10,024 milioane de lei, reprezentând de fapt 25% din valoarea contractului de execuţie. Consiliul Judeţean a ajuns în situaţia de a achita această corecţie fi...

Preşedintele Consiliului Judeţean: “Sperăm să nu avem probleme în continuare cu apa”

Vineri, 20 Octombrie 2017
945

Pentru alimentarea consumatorilor, la Bucecea lucrează deja şase motopompe, deşi iniţial cei de la Administraţia Bazinală de Apă Siret au venit cu două pompe care nu au făcut faţă, acesta f...